Младежи от различни етнически общности и ученици се включиха в инициативата „Да изчистим омразата“

Младежи от различни етнически общности и ученици от 132 ОУ „Любен Каравелов“ и 18 СОУ „Улям Гладстон“ се включиха в поредната акция от инициативата „Да изчистим омразата“, която се провежда от 2012 г. под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Тази година се реализира в район „Възраждане“ - СО с подкрепата на кмета на Района Савина Савова. Акцията стартира с почистване на свастики, символи и думи на омраза от оградите на 136 ОУ „Любен Каравелов“ и 120 ОДЗ.

В акцията се включиха и заместник-кмета по „Култура, образование, спорт и превенции на зависимости“ на Столична община Тодор Чобанов, председател на Комисия по образование, култура, наука и културно многообразие Малина Едрева, кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, членът на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Борислав Борисов, председателят на ОЕБ „Шалом“ Максим Бенвенисти, председателят на Федерация на ционистите в България Виктор Меламед и председателят на фондация „Етнопалитра“ Пепа Илиева.

Вече 4 години по традиция една от акциите се провежда в дните около празника на София. Тази година организаторите на инициативата предвиждат и други събития, свързани с превенция на проявите на омразата, ксенофобията, расизма и антисемитизма в интернет пространството и в спорта.

С провеждането на инициативата „Да изчистим омразата“ организаторите отправят послание и към всички политици да изчистят думите на омраза от речта и душите си.

Организатори са: Организация на евреите в България „Шалом“, „Американ Джойнт“ - България, Регионална организация на евреите в България „Шалом“ – София, Централен израелтянски духовен съвет, Фондация „Етнопалитра“, Фондация „Роналд Лаудер“ – България, „Федерация на ционистите в България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини