16-годишен младеж пръв видя избягалата вълчица в зоопарка в Благоевград

Вълчица на 8 месеца избяга от клетката си в благоевградския зоопарк, но за късмет хищникът не успя да напусне очертанията на градината. Сигналът е подаден на тел. 112 от служители, а преди това момче я видяло как пие вода от чешмата на алеята за посетители.

"Уплаших се малко и хукнах да кажа на пазачите”, разказа Сашо Хаджиев, 16-годишен младеж от ромската махала, която се намира зад оградата на парка.

Случката станала към 10,30 ч вчера. Полиция, пожарна и Гражданска защита евакуирали посетителите.

Униформените установили, че хищникът не е избягал към града. Дошъл ветеринар с упойващи стрели и пушка, а около обяд животното бе локализирано около клетката си. В момента, в който вълчицата била обградена, куче се разлаяло и я уплашило. Специалистите решиха да изчакат хищникът да се успокои и да подновят опитите да го упоят. Умуваше се и за опция да го привлекат с парче месо. До 18 ч вчера животното не бе заловено.

Версиите бяха две - че вълчицата е търсила храна за малките в клетката. Животното обаче не е майка. Втората версия бе, че е било жадно.

Установено бе, че няма разбиване на клетката, нито забравена отворена врата. Вероятно вълчицата е направила дупка под телената ограда. Ще се разследва и сигнал на живеещи около парка, че хищникът е избягал още преди седмица и ту влиза, ту излизала от клетката.

Предишната вечер охранителят на зоопарка бе намерен мъртъв.

Човекът е получил инфаркт, но нямало връзка между смъртта и бягството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини