Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Календерска: Църквата да ни спаси от бежанците

В профила си във Фейсбук кандидатът за кмет на София Мария Календерска се обърна към Българската православна църва и лично към патриарх Неофит с призив да заговорят езика на хората, да стигнат до младежите и децата и да защитят българската духовност във времена на криза.

Идеята й за църквата като духовен обединител е свързана с агресивното налагане на чужди религии чрез социалните мрежи, каналите за видеосподеляне и неправителствени организации.

Време е и Българската православна църква да стигне до сърцата на хората, които имат нужда от вяра, утеха и спокойствие, заявява Календерска.

Ето какво гласи посланието й във Фейсбук:

Българската Православна църква да се отвори за хората!
В дни, в които бежанската криза тропа на вратата ни и официалната власт не може да вдъхне сигурност, увереност и спокойствие, духовността ни е по-нужна от всякога.

Прииждащите емигранти са в голямата си част мюсюлмани. Те не са определен брой хора, които трябва да се разпределят, а огромен многомилионен поток. В техните джамии ги насърчават да се размножават и да превземат Европа! Къде е църквата, Ваше Светейшество патриарх Неофит?

Не се наемам да кажа колко е агресивна тяхната вяра, но имаме нужда нашата да не е пасивна! Имаме нужда от Вярата си днес! След време може да е късно. Те приласкават с честни и нечестни средства към другите религии голяма част от малцинствата ни. Развиват благотворителна дейност. Активно използват интернет каналите за видеосподеляне и социалните мрежи!
Моля ви, влезте и вие в съвременния свят! Той не е смирен и не е благ.

Всеки ден стотици хиляди хора споделят мъдрости от различни религии, личностни мотиватори и т.н. Има глад за вяра, глад за утеха и глад за надежда! Има вълна от хора с друга вяра, която се влива у нас! Моля ви, излезте от строгите догми и помогнете на децата ни да общуват с църквата по-лесно! Историята е показала, че във времена на криза, робство и войни ни е запазила църквата.

Много хора днес вярват в Бог, но не разчитат на Църквата. Аз вярвам, че Църквата може да е най-добрият проводник на вярата. Казано е: “Искайте и ще ви се даде, търсете и ще намерите, хлопайте и ще ви се отвори”.

Позволявам си да поискам!

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете