Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Военните разведки продават скрап

Служба „Военна информация“, чиято основна задача е да следи действията на врага зад граница, се занимава с продажба на скрап. Експертите там чинно са обявили обществена поръчка за продажбата на търг с наддаване на 30 953 кг стоманен скрап, 2866 кг отпадъци от оловни акумулатори, 1800 кг електронен скрап и др. цветни и черни материали.

Преди седмица стана ясно, че службата няма да получи никакви допълнителни средства от Министерството на финансите. А министърът на отбраната Николай Ненчев търси над 14 млн. лв. за ремонт на сградата на службата. Той обяви и че спешно ще продава имоти с отпаднала необходимост. С парите ще гарантира заплатите. В бюджета на ведомството не достигат около 100 млн. лв. Според него от продажба на земи и сгради може да се осигурят 18-19 млн. лв.

Но това е едно от най-слабите звена на ведомството. Обикновено за година се продават по два-три, и то за не повече от по 1-2 млн. лв. Армията има над 1000 имота, към които няма интерес. Само за охраната им ведомството харчи по около 40 млн. лв. на година.

Министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че МО и МВР няма да получат допълнителни средства, докато не извършат административни реформи. Той настоява „чиновниците“ да преминат от I в III категория труд. Така обаче те остават без социалните привилегии и при пенсия ще вземат 10, а не 20 заплати.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.