Свещеник се кандидатира за кмет на Берковица

Отец Евгени се прочу, че вари ракия в двора на храма, а после оглави общинския съвет

Отец Евгени Иванов от Берковица се нареди сред кандидатите за кмет на общината под връх Ком.

Отецът, около когото през последните години гръмнаха няколко скандала, е издигнат за градоначалник от партията Български демократичен център (БДЦ). Попът се прочу не само в Северозапада, но и из цялата страна преди няколко години, когато бе обвинен, че продава светена вода. След това зложелатели разпространиха, че в нарушение на правилата вари ракия в централния храм на Берковица. Отчето обаче продължи да работи не само за църковните, но и за гражданските дела и през миналия мандат оглави общинския съвет в предбалканския град. Кариерата му във властта не продължи дълго. Защото поп Евгени не бе взел нужното благословение от църквата. По настояване на митрополията във Видин трябваше да напусне местния парламент и да се откаже от работата си в общинския съвет.

Сега партия БДЦ е издигнала отец Евгени за кмет и за водач на листата си в Берковската община. Интересното е, че не само попът, но и неговият баща, който също е свещенослужител, е изкушен от политическата кариера. Поп Георги Евгениев е на последното 15-о място в листата на съветници на същата партия.

"Не сме информирани за кандидатурата на отец Евгени за кмет, ще проучим случая и ще излезем с мнение. Той обаче не се води вече като свещеник във Видинска епархия!", заяви епископ Поликарп от митрополията във Видин.

Преди 3-4 месеца по собствено желание отец Евгени е бил освободен като служител на Видинската епархия. Свещеническите му достойнства обаче не са отнети и той остава духовник, поясниха от митрополията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини