„Лудогорец“ предпазлив на трансферния пазар (ИНФОГРАФИКА)

На 13 декември 2018 да почерпят

Британският премиер Тереза Мей печели вота на доверие в парламента

Емигрантът Роман е първият мъж-финалист във „Фермата“

Чарли Шийн една година не е близвал алкохол

Джендър и футбол – най-търсени от българина Нито една личност в родния списък

„Роди се звезда“ поведе в номинациите на Гилдията на филмовите актьори

Пред срив са психиатричните грижи в България Пациентите се лекуват при тежки битови и хигиенни условия, нарушават се основни права

Тереза Мей се оттегля като лидер на консерваторите преди изборите през 2022 г.

Айфеловата кула угасва в полунощ в памет на жертвите от Страсбург

Заснеха бившия македонски премиер Никола Груевски да се разхожда в Будапеща (СНИМКА)

Търсят сенчеста армия в Бундесвера Мистериозният Ханибал е начело на десни екстремисти

Зам.-държавният секретар на САЩ идва в София Джон Съливан ще обсъди енергийната диверсификация

Три години затвор за бившия адвокат на Тръмп Майкъл Коен, плащал на жени да мълчат за връзките им с президента

Преференциите за вота ще започват от № 100 Промените за машинното гласуване минаха със 115 гласа „за” на първо четене

ЕК: „Горещите точки“ са екипи за подкрепа, а не центрове за подслоняване

„Горещите точки“, които засега Европейската комисия възнамерява да разкрие в Италия и Гърция за справяне с мигрантските потоци, не са центрове за задържане или подслоняване, а екипи за подкрепа, съставени от европейски институции. Те работят по миграционните въпроси и граничния контрол. Това поясни говорителят на ЕК Наташа Берто.

„Предлагаме в съответните държави на ЕС, където ще има такива „точки“, да бъдат изпратени екипи, които да работят в сътрудничество с властите на съответната държава. Страните следва да имат отделни центрове за прием на мигранти”, каза Берто, цитирана от Нова телевизия.

Тя допълни, че сред идващите в ЕС има хора, които подлежат на получаването на убежище, и други, които трябва да бъдат върнати там, откъдето са дошли.

„Горещите точки“ ще обработват информацията за подлежащите на разселване в ЕС 160 хиляди мигранти по квотната система на ЕК. Екипите ще окажат незабавна помощ в най-критичната точка по веригата – местата, където поради големия брой пристигащи, най-засегнатите държави в ЕС срещат затруднения в ефективното управление.

Служители и национални експерти от другите държави от ЕС, командировани от Фронтекс, Европейската служба за подкрепа в областта на убежището и Европол, ще помогнат за установяването на самоличността, проверката и регистрирането на мигрантите при влизането им в Общността. Те ще работят и по подготовката и организирането на операции за експулсиране на онези, които нямат право да останат в ЕС.

До края на седмицата държавите в ЕС би трябвало да създадат мрежа от служители за връзка за всички заинтересовани местни и национални държавни агенции, така че първите решения за разселването на 66 хиляди мигранти да могат да бъдат изпълнени бързо, гласи становище на ЕК.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.