Фандъкова: Изграждат се интелигентни системи за управление на 160 кръстовища

Изграждат се интелигентни системи за управление на 160 кръстовища, като над 45 вече са приключили. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София, на форум „Младите предприемачи в дигиталната ера“ в София, предаде "Фокус".

Според нея новите технологии създават нови възможности за развитие.

"Инвестициите в системата на градския транспорт по отношение на електронното управление и интелигентни системи за управление вече са видими", заяви тя.

"Въведохме система, която да следи нивата на реките. Този проект е иновативен, финансиран от Министерството на образованието на Германия, и ще създаде модел за превенция срещу наводнения и очакваме да приключи следващата година", посочи кметът на Столична община.

"Планираме да създадем електронна платформа за споделяне на идеи и предложения за развитието на София, както и за обсъждане на бъдещи проекти на общината. Това ще ни позволи много бързо и по-ефективно да получаваме идеите на гражданите и ще имаме по-добър достъп", обясни тя и добави, че тази възможност е много добра за общината.

"Дигиталните технологии дават възможност повече граждани да участват в управлението на града и искаме да стимулираме това", заяви Фандъкова.

"Започнахме процес за отваряне на административни данни на общината. Вече имаме няколко такива сектора и предвиждаме да продължим в това отношение", посочи тя. По думите й, в момента в процес е процедура за избор на изпълнител на електронен портал, който да помогне на хората да получават по-лесно и бързо информация за случващото се в София.

"Убедена съм, че София има капацитет да бъде регионална столица на единен дигитален пазар", каза още тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини