Касапница на пътя: Четирима роднини загинаха след челен сблъсък между лека кола и ТИР (обзор)

Четирима мъже от една бургаска фамилия загинаха на място, след като автомобилът им "Фолкваген Голф 3" се наниза челно в срещуположно движещ се ТИР на пътя Варна-Бургас. Тежката катастрофа станала минути преди 7 ч в четвъртък.

44-годишният шофьор на леката кола не успял да я овладее на остър завой до с. Старо Оряхово и връхлетял върху катерещия баира към Бургас варненски "МАН". Тепърва разследващите ще установяват дали колата е предприела неправилно изпреварване, или е поднесла по мокрия от нощния порой път, уточниха от полицията.

От адския удар червеното возило се бе врязало под гумите на камиона и бе смачкано до неузнаваемост. Спасителни екипи рязаха отломките, за да извадят смазаните трупове на пътниците. Оказа се, че те са братя на 44 и 51 г., племенникът им на 19 г. и синът на единия - на 26 г. Четиримата пътували за Шабла, където били наети да строят стадион.

Зад тях в бял бус се возели още десетина техни колеги. Според очевидци щом видели помляната кола, мъжете налетели да се разправят с невредимия шофьор на ТИР-а, който в 7,05 ч подавал сигнал на тел. 112. После обаче групата се успокоила.

"Всички сме рода, в една махала живеем. Тези момчета всичките семейства и деца имаха. Черно ни е, махнете се", през зъби отрониха двама от работниците от буса, които наблюдаваха огледа на местопроизшествието. Шосето остана затворено за близо 4 часа, като трафикът бе отклонен по обходен маршрут. В капана обаче се оказа колона от десетина български и румънски коли, няколко ТИР-а и автобус с чуждестранни туристи, които снимаха отломките от колата-ковчег, докато чакаха спасителните екипи от пожарната да съберат разхвърляните ламарини и да почистят шосето от локвите изтекло масло и гориво.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини