Общините Търговище и Попово търсят близо 5 млн. лв. за сметището

52 души са загинали при запалването на автобус в Казахстан

Жители на Смолян се страхуват да напускат домовете си заради силния вятър

МОН посочи в кои училища не се учи заради грип или бури, вижте къде са те

Откраднали пари от джипа на бизнесмен

Кристиан Костов спечели награда на публиката за европейски дебют

Анулираха всички полети на амстердамското летище „Схипхол“ заради тежки бури

Валентин Радев заминава на работно посещение в Гърция

ГДБОП пресече незаконно разпространение на роман на Дан Браун в интернет

Български студенти разказват на ученици какво е да учиш в Холандия

Бургазлии масово търсят спешна помощ в УМБАЛ Близо 31 000 души са приети в държавната болница

Край на сагата със сградата на Турското консулство Наследниците обезщетени със земя и имоти в центъра на града

Община Свищов отпуска 1000 лева помощ на трите жени от къщата на ужасите Психолози започват работа с майката и двете сестри

Съдят шофьор, убил възрастен мъж заради забележка на пътя

С два вълка свърши ловът на глигани под Миджур

Хърватия: Призоваваме властите в Сърбия да спрат да тормозят бежанците

Призовавам журналистите да посетят временния лагер Принципова в Сърбия, за да се убедят сами на място, че центровете за мигранти са празни. Там имаше около 200 души преди два дни докато вървеше пресконференцията след това там не остана нито един бежанец. Всичко бе направено за пред камерите. Това каза хърватският вицепремиер и министър на вътрешните работи Ранко Остойич, който посети граничния пункт със Сърбия Строшиница, съобщи БГНЕС.

„Призовавам властите в Сърбия да спрат да тормозят хората и да ги прехвърлят само към нашата граница, а ние от своя страна да ги транспортираме до унгарската. Това може да става директно от Сърбия в Унгария или поне за една част от тези бежанци“, каза още Остойич и повтори, че лагерите в Сърбия са празни.

„Не разбирам тази стратегия на прехвърляне на мигрантите от една на друга граница, но засега контролираме ситуацията“, каза още той. Остойич призова за решаване на проблема още при неговото възникване в Гърция, откъдето идват целият мигрантски поток, който след това преминава през Македония и влиза в Сърбия. Вътрешният министър припомни, че от началото на кризата на 16-ти септември в Хърватия от Сърбия до тази сутрин в 9.00 часа са пристигнали над 66 500 души. Много бързо след изявлението на Остойич дойде реакцията от самата Сърбия. Сръбският министър на труда и социалната политика Александър Вулин каза, че „мигрантите в Сърбия сами решават накъде да пътуват и през кои гранични пунктове да преминават“.

„Ние не товарим мигрантите във вагони, не ги насочваме към Хоргош, както не ги насочваме и към Товарник. Те сами решават къде да ходят“, каза още Вулин.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.