Мая Манолова на лечение в Германия

Омбудсманът на България и ексдепутатът от БСП Мая Манолова от месец е на лечение в известна университетска болница в германския град Хайделберг, съобщава Struma.bg.

Болницата е в челните редици в световен мащаб по биомедицински науки и в топ 10 в света по съвременни съоръжения, висок стандарт на обслужване и висока степен на компетентност. Годишно през нея минават по около 700 000 пациенти.

Манолова е постъпила за лечение, след като на 30 юли 129 от 223-ма депутати я подкрепиха за омбудсман и тя спечели поста на опонента си Константин Пенчев, за когото гласуваха 82-ма народни избраници.

От същата дата - 30 юли, е и последният й пост на страницата й във Фейсбук: „Искам да изкажа благодарност на всички, които ми се обадиха и писаха днес! Тепърва ме чака много работа и бъдете сигурни, че ще я свърша по най-добрия за гражданите начин!“, написа Манолова, преди да спре всякаква активност в социалната мрежа.

Още в първите дни след постъпването й на лечение в болницата в Германия общинският председател на БСП в Кюстендил Катя Янчева обяви, че парторганизацията, в която членува Манолова, е решила да я освободи като член, но побърза да направи уточнението: „Ако след изтичане на мандата й тя има желание да се върне като редови член на БСП, трябва да подаде молба, която ще бъде разгледана”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини