Водачът на листата за общински съветници от "Единни за промяна" д-р Цветан Ценков: Сърцата на видинчани жадуват за промяна

"Болките на видинчани са много и те не са само физически. Човешкото сърце е най-важният орган, без него не може. И от него се умира само за няколко секунди до 2-3 минути. Затова задачата на лекаря е да се грижи както професионално, така и чисто човешки за хората". С тези думи започна работният вторник за д-р Цветан Ценков, водач на листата за общински съветници на гражданско обединение "Единни за промяна", издигнало кандидатурата за кмет на областния център на единствената дама в местната изборна надпревара Росица Кирова.

Като специалист-кардиолог и управител на престижен медицински център във Видин, в Световния ден на сърцето - 29 септември, д-р Ценков отвори вратите на кабинета си за безплатни профилактични прегледи. Подобна практика съвсем не е изключение за медицинското заведение, по чиято покана всяка събота и неделя идват консултанти от София, известни български медици.

"Човек, когато е в стрес, се разболява. Когато няма какво да яде, се разболява. 20 000 семейства от Видинско напуснаха родния си дом, търсейки прехрана и по-добър живот в чужбина. Тези хора биха се върнали, все още има такива надежди. Затова бъдещата общинска администрация трябва да положи всички усилия за разкриване на работни места. В противен случай градът ни върви бавно към залез. Както е казал Сенека: "Няма ли млади хора, няма ли деца, няма и надежда", заяви д-р Ценков. По думите му, на Видин му е нужна цялостна промяна и градът трябва да възстанови своето достойнство като един от индустриалните центрове на България и входна врата на Европа.

"Винаги съм казвал, че избори трябва да има на всеки 6 месеца, за да могат тези, които управляват общинската администрация, да дават всичко от себе си. А не само предизборно да се правят улички, градинки, пътечки. Трябва да се обединим върху промяната на нашия град. С модерна реформа на общинската администрация, привличане на европейски инвеститори, развитие на туризма и превръщането му в център на екологично чисто земеделие", допълни д-р Ценков. И връщайки се към професионалните си задължения, разтвори вратите на кабинета си, пред който вече се бяха събрали хора, търсейки помощ за болките си не само от лекаря, но и от човека Ценков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини