Танева: В България името Мария Габриел и пчелните продукти вече са синоним

В България името Мария Габриел и пчелните продукти вече са синоним. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на откриването на „Селище на пчелите” в ЕП, съобщи „Фокус”. „Благодаря за поканата да присъствам на конференцията в тази провеждаща се за четвърти път Седмица на пчелата, както и да имам честта да открия дебата между всички заинтересовани страни”, обясни министър Танева.

Десислава Танева поздрави инициатора на Седмицата на пчелата , както и Мария Габриел, ръководител на българската делегация в ЕНП за това, че са приели за тяхна кауза поставянето на сектор „Пчеларство” в центъра на европейските земеделски политики.

„Искам да отбележа, че в България името Мария Габриел и пчелните продукти вече са синоним. Убедена съм, че с подкрепата на всички заинтересовани страни можем да постигнем успех. България е страна с дългогодишни традиции в този отрасъл. На 8-мо място сме в ЕС по производство на пчелен мед”, каза още министърът на земеделието и храните.

„Другата добра новина за сектор „Пчеларство” в България е, че това е този сектор, в който биологичното производство е с най-голям относителен дял от цялото производство – близо 20 %. При другите земеделски сектори биологичното производство тепърва тръгва да се развива”, коментира още Танева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини