Oрбан: Няма бежанска криза, а неконтролирано и безкрайно миграционно движение

Унгарският премиер Виктор Орбан предупреди в ООН за опасността от дестабилизация на Европа в резултат от мигрантската криза.

"Европа не може да издържи на това бреме сама, ако тенденцията не се промени, Европа ще бъде дестабилизирана", подчерта той на заседание в ООН по този въпрос.

Орбан поиска да бъдат установени "световни квоти" за приемане на мигранти от всяка страна, при положение, че в Европа няма консенсус по този въпрос.

"Това не е бежанска криза, това е масово неконтролирано и безкрайно миграционно движение", счита той. Според него става въпрос за вълна от икономически мигранти, бежанци, хора, търсещи убежище и чужди бойци. Орбан поиска от генералния секретар на ООН Бан Ки Мун да бъдат започнати преговори, така че да се разпредели на световно ниво тежестта от тази масова мигрантска вълна. "Мигрантите са жертви на лошо управление или конфликти в техните страни, както в Сирия, и на безскрупулни трафиканти, каза още унгарският премиер. Според него обаче решението е да се подобри ситуацията в собствените им страни, а не да им се предоставя нов живот в Европа. Миграцията трябва да е организирана, контролирана, сигурна, урегулирана и отговорна", добави той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят