1000 лв глоба за търновец наричал полицаи "мухльовци и олигофрени"

Районният съд във Велико Търново е постановил 1000 лв глоба за мъж, който ругал и обиждал полицаи. Екшънът се разиграл в нощта на 22 август тази година пред заведение в старата столица. В злополучната вечер С.А. празнувал рожден ден в дискотеката с приятели. След като се почерпили солидно наизлизане от заведението единият от купонджиите паднал и получил охлузни рани по ръцете и краката. Той заявил, че е бит от охраната на дискотеката и приятелите му извикали полиция.

Когато униформените пристигнали С.А. се нахвърлил върху тях с думите: "Нищо не става от вас, корумпирани мърши. С този номер ви изгониха от цирка, не си вършите работата. Ще видите какво ще ви направя". Наричал ги още "олигофрени, мухльовци, идиоти". Държал се предизвикателно и агресивно. "Хайде, ще ме набиете ли, нали утре пак ще се срещнем, когато не сте на работа. Ще видите какво ще се случи с вас, ще занимавам Министерството на правосъдието и ще се обадя на моите хора", отправял закани С.А., размахвайки среден пръст срещу полицаите.

Те го оковали с белезници, а при задържането му буйстващият демонстративно наплюл предно стъкло на патрулката. В сградата на полицейското управление продължил да сипе обиди. "Идиоти, олигофрени, полицаите сте най-тъпите и пишете по- бързо, че нямам време да ви чакам", крещял арестантът срещу блюстителите на реда.

Магистратите са освободили С.А. от наказателна отговорност заради хулиганската проява и са му наложили парична санкция. Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжния съд в старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право