Пиян шофьор паркира във въздуха, заспал зад волана (снимки)

Мъртво пиян шофьор във Враца паркирал колата си наполовина във въздуха, след което заспал зад волана. Полицейски служители, отишли на мястото часове след инцидента, като заявили, че не могат да му направят нищо, съобщи tribali.info.

Куриозната случка се е разиграла към 21.45 часа снощи на улица „Иван Тричков“, под една от бензиностанциите в града. Десетки жители на иначе спокойния врачански квартал станали свидетели на уникалната изцепка. При опит да паркира автомобила си „Рено Еспейс“, около 50-годишен мъртво пиян мъж едва не се убил. Опияненият врачанин не успял да съобрази маневрата си и предницата на возилото му провиснала на кантар във въздуха, а задните гуми останали на тротоара. Колата едва не паднала напред от около метър и половина височина. Шофьорът обаче никак не се смутил и съвсем необезпокоявано заспал на волана.

„Видяхме колата и веднага отидохме до там. Вътре имаше мъртво пиян мъж, който не знаеше къде се намира. Започнахме да звъним в полицията, но патрулката дойде чак половин час след полунощ. Казаха ни, че нямало свободни патрули и затова не са могли да дойдат по-рано, което е потресаващо“, разказаха свидетели на куриозния инцидент.

Живеещите в района коментираха още, че шофьорът бил в окаяно състояние, не можел да слезе от колата и едвам говорел. За изненада обаче се оказало, че полицаите не можели да му направят нищо, защото бил зад волана, но не шофирал. Пияният мъж заявил на униформените, че просто е решил да си подремне в колата. След това изфъфлял, че живее нагоре по улицата. Така в крайна сметка ченгетата просто си тръгнали, като предупредили, че ще се върнат да проверят дали не е тръгнал някъде с колата.

„Когато най-накрая излезе от автомобила шофьорът се заваляше и не можеше да стои на краката си. Представям си колко алкохол е погълнал, щом часове наред не можеше да изтрезнее“, разказват изумени врачани. „После се изпика и лазейки тръгна нагоре“, коментираха още потресените очевидци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони