Мистерията с тровене на кучетата в бургаския квартал “Сарафово” се разплита

Почина легендата на “Левски” Павел Панов

Пет жени са били убити в близост до църква в Дагестан

12 души са задържани преди срещата Левски – Ботев (Пд)

Красимир Каракачанов: Амбицията ми е докато съм министър да въведем доброволната военна служба

Патриарх Неофит поиска и даде прошка в храма ”Света Неделя”

Делян Пеевски: Противниците ми са хората, ограбили България

Пропадане в снежна козирка убива Ния (обзор) Седнала да си сложи котки на краката върху снежна козирка, която се сринала

Турист почина на ски писта „Кулиното”

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 19 февруари 2018

Десет души са затрупани от лавина в Алпите

Италиански „Левски“ на старта

Българските Destiny’s Child изгряха в „Гласът на България“

НФСБ провежда шествие по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата

Протестиращи пред парламента: Не гласувайте тайно Конвенцията

Съдът отмени глоба от 10 000 лв на бензиностанция за некачествено гориво

Районният съд във Велико Търново отмени 10 000 лв глоба наложена от Държавната агенция по метрология и технически надзор на фирма, която има бензиностанция в старата столица. Наказателното постановление с крупната сума е признато за незаконосъобразно, въпреки приложените доказателства и направената експертиза на горивото в специализирана лаборатория. Проверката е била извършена през август миналата година. Инспекторите иззели контролна проба от 1700 литра по експедиционна бележка и от налично количество още 857 литра с доставчик “Лукойл България”.

Според служителите от агенцията по показател “Дестилационни характеристики” горивото не съответствало на изискванията за качество. При изследването е бил получен резултат 219,8 °С при норма максимум 210,0 °С, отклонение с 9,8 °С над максимално допустимата стойност. Съгласно БДС при получен резултат от изпитването над 214,0 °С, продуктът не съответства на изискването за температура на край на кипене.Въз основа на издадения протокол от изпитване, от служители на Главна дирекция “Контрол на качеството на течните горива” към ДАМТН, е била изготвена експертиза за съответствие на течно гориво с изискванията за качество след арбитражно изпитване. “Тази експертиза е дала заключение, че изследваното гориво по изпитания показател и получения резултат не съответства на изискванията за качество съгласно Приложение № 1 от Наредба за изискванията за качеството на течните горива, условията, реда и начина за техния контрол”, се казва в съдебното решение.

Магистратите обаче отменили солената глоба с мотива, че контролният орган не е представил достатъчни доказателства в подкрепа на издаденото постановление.
Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Административния съд във Велико Търново.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.