Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Съдът отмени глоба от 10 000 лв на бензиностанция за некачествено гориво

Районният съд във Велико Търново отмени 10 000 лв глоба наложена от Държавната агенция по метрология и технически надзор на фирма, която има бензиностанция в старата столица. Наказателното постановление с крупната сума е признато за незаконосъобразно, въпреки приложените доказателства и направената експертиза на горивото в специализирана лаборатория. Проверката е била извършена през август миналата година. Инспекторите иззели контролна проба от 1700 литра по експедиционна бележка и от налично количество още 857 литра с доставчик „Лукойл България“.

Според служителите от агенцията по показател „Дестилационни характеристики“ горивото не съответствало на изискванията за качество. При изследването е бил получен резултат 219,8 °С при норма максимум 210,0 °С, отклонение с 9,8 °С над максимално допустимата стойност. Съгласно БДС при получен резултат от изпитването над 214,0 °С, продуктът не съответства на изискването за температура на край на кипене.Въз основа на издадения протокол от изпитване, от служители на Главна дирекция „Контрол на качеството на течните горива“ към ДАМТН, е била изготвена експертиза за съответствие на течно гориво с изискванията за качество след арбитражно изпитване. „Тази експертиза е дала заключение, че изследваното гориво по изпитания показател и получения резултат не съответства на изискванията за качество съгласно Приложение № 1 от Наредба за изискванията за качеството на течните горива, условията, реда и начина за техния контрол“, се казва в съдебното решение.

Магистратите обаче отменили солената глоба с мотива, че контролният орган не е представил достатъчни доказателства в подкрепа на издаденото постановление.
Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Административния съд във Велико Търново.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.