Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Над 2000 първокурсници положиха клетва при старта на учебната година във ВТУ

Над 2000 първокурсници положиха клетва при откриването на новата учебна година във ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“. По традиция новоприетите изрекоха студентската клетва, написана от поета Радко Радков, кавалер на френската култура и двукратен носител на Наполеоновата награда Солензара.

На новата академична година старт даде ректорът на великотърновската Алма матер проф.Христо Бонджолов. „Чест е да си студент и преподавател във Великотърновския университет. Висшето учебно заведение е горд наследник на създадената през 1371 г Търновска книжовна школа. Българската Светогорска Алма-матер е приемник и пазител на просветните и културни традиции от славната епоха на Второто българско царство“, пък гласеше поздравлението към студентите и преподавателите на зам.кметът на старата столица Ганчо Карабаджаков.

Заместник-кметът на Община Велико Търново подчерта, че великотърновският университет е средище на академичния дух в цяла България и Европа, а старопрестолният град е един от малкото в страната, които увеличават населението си.

Местата за прием на студенти в първи курс на ВТУ по държавна поръчка след средно образование са изпълнени на 95%. Малък брой незаети места остават единствено в хуманитарните специалности и в направлението, по което се обучават студенти за учители в средните училища.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.