„Фейсбук“ отложи пускането на приложение за запознанства в Европа

Банките запазват добрите си резултати Подобрява се капиталовата адекватност, което допълнително увеличава стабилността на системата

Няма пострадали български военни при ракетен обстрел в Кандахар

АПИ: Внимавайте от км 24 до км 30 на АМ „Тракия“ в посока София

Сан Ремо събра оригиналните „Рики е повери”

Министър Ангелкова е на двудневна визита в Полша

16 години затвор за американец, изгорил гей флага

Проф. Николай Овчаров: Отказах предложение за работа от Васил Божков

Четирима гърци пострадаха след катастрофа с чешки тир на „Тракия“

Ивайло Иванов: Задържани са 7 души в Стара Загора във връзка с крупна кражба

Великобритания се готви за епидемия от коронавирус

Глобяват с над 11 хил. евро за откъснато кокиче в Турция

Как можете да избягвате всичко, което ви прави дебели?

Ревизия на приватизацията и кошмарите на прехода Трябва да бъдат приветствани усилията на новия главен прокурор Иван Гешев

Боил Банов: Министерство на културата е проверявало музея на Божков, нямаме правомощия за частни колекции

Кинофест подкрепя децата със специални нужди

Фестивалът на българското кино „Златна роза“ ще подкрепи за втори път фондация „Карин дом“, която от 20 г. предоставя комплексни услуги за деца със специални потребности, съобщиха организаторите на филмовия маратон, чието XXXIII издание започва днес във Варна.

Всички средства от продажбата на плакатите и каталога на феста ще бъдат дарени за закупуване на инструменти за специалните деца. Така ще се подпомогне проекта за музикотерапия, по който от миналата година специалисти работят с 20 деца с аутизъм, синдром на Даун, говорни проблеми, хиперактивност и забавяне в общото развитие. При част от тях терапията вече е довела до развитие на речта, адекватно изразяване на емоции чрез ритъм и мелодия и до намаляване на стреса.

Предстои музикотерапевтите да организират общи занятия с физиотерапевти и логопеди за 10 малчугани с церебрална парализа и двигателни затруднения. Сформирането на групата стана възможно след фестивала „Усмихни се, Карин дом“, на който бяха събрани 29 000 лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.