Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Ген.Михо Михов: Не е приемливо турски изтребители да охраняват въздушното ни пространство

Трябва незабавно да се пристъпи към процедура по закупуване на нов многоцелеви изтребител, наред с това да се реши въпроса с ремонта и възстановяването на летателната годност на изтребителите МиГ 29. Това коментира пред „Фокус“ председателят на парламентарната комисия по отбрана ген. Михо Михов от АБВ – бивш началник на Генералния щаб и бивш командващ ВВС.

„Няма нищо лошо Полша да се окаже спасение за военната авиация, ние имаме дългогодишни традиции с полската страна, там са се обучавали наши пилоти и инженери. Въпросът е доколко е безопасно по отношение на лицензирането и колко системно полската промишленост ще бъде поддържана с резервни части“, отбеляза генералът.

Той бе категоричен, че не възразява Полша да ремонтира изтребителите, но отбеляза, че това не трябва да става за сметка на авиацията, в случай че договорът не сработи. „ Не бива така лесно да се демонстрира скъсването с руския военно– промишлен комплекс, поради това, че сме съюзници на НАТО. Днес ли се сетихме за това, откога пледираме за нов самолет, 20 години говорим за него“, отбеляза Михо Михов. Той заяви, че събитията, които се разиграха около оставката на командира на ВВС ген. -майор Румен Радев, макар и с елемент на провокация са били полезни.

Той бе категоричен, че България е в състояние да стабилизира военната си авиация и да продължи да участва в интегрираната система на НАТО. За да се случи това обаче, трябват много сили и средства, но и политически компромиси. Той коментира още, че от гледна точка на народопсихологията и историческата ни обремененост не е приемливо турски изтребители да охраняват нашето въздушно пространство.

Михов опроверга информацията, че в авиобаза „Граф Игнатиево“ днес ще има изнесено заседание на Комисията по отбрана заради вчерашните събития. Той уточни, че става въпрос за открит летателен ден, на който ще присъстват официални гости.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете