Претендентът за втори кметски мандат Даниел Панов: Велико Търново посреща близо 1 милион туристи годишно

Предприемачите в сферата на туризма подкрепиха Даниел Панов за втори кметски мандат в Търново, който да започне веднага след 25 октомври. Кандидатът на партия ГЕРБ проведе ползотворна среща с представителите на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите, основната тема на която бе бъдещето на туризма, информираха от партийния пресцентър.

На дискусията присъстваха кандидатите за общински съветници Николай Ашиков - член на националното ръководство на предприемачите в ГЕРБ, Атанас Парушев - областен координатор на предприемаческата структура, както и Деян Хаджийски, Тодор Тодоров, Венцислав Спиридонов и Станислав Стоянов.

От бранша оцениха растежа на града и населените места през последните четири години и признаха, че многобройните инвестиции в туристическа инфраструктура, атракции и възстановяване на знакови забележителности са довели до бум на посетители.
"Днес туристите, които годишно посещават Велико Търново, са близо 1 милион", припомни Даниел Панов. 

Предприемачите поздравиха Панов, че е успял да постигне гласът му като кмет на община Велико Търново в мандат 2011-2015 г. да се чува ясно и отчетливо пред правителството на България. Те оцениха усилията му за приближаване на трасето на магистрала "Хемус", която ще минава само на 15 километра от Велико Търново, а не на 35 километра, както бе планирано от двете правителства на БСП, управлявали през последното десетилетие. Бизнесмените останаха удовлетворени и от проектирането на магистралата Русе-Велико Търново-Свиленград и от силно завишения инвестиционен интерес към общината заради бъдещите аутобани.

От Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите харесаха новите проекти по оперативна програма "Региони в растеж", които бяха изготвени през последните шест месеца от екипа на Даниел Панов и чиято инвестиционна програма за 43 милиона лева бе внесена на 30 септември. Общото мнение бе, че предначертаният път за развитие на общината през следващите шест години ще направи Велико Търново и населените места още по-привлекателно място за туристи. От бранша бяха особено впечатлени от реставрацията на част от крепостта Трапезица, от подаването на проектите за старото военно училище и ул. "Крайбрежна", за археологически парк в кв. "Асенов", за пълното обновяване на старата градска част и намеренията за нови музеи и атракции.

Коментари

Задължително поле