Самотна майка на две деца уби съсед педофил в Лондон

Самотна майка на пет деца, която уби с нож своя съсед педофил, вчера беше осъдена на три години и половина затвор. Сара Сендс (32 г.) живяла в една и съща сграда в Лондон със 77-годишният Майкъл Плистед, готвела му и го защитавала от съседи, които го наричали "педофил", не знаейки, че в миналото 24 пъти е бил осъждан заради сексуални престъпления, пише "Дейли мейл".

Според най-нови сведения, Сендс била бясна на Плистед, когато научила истината, че той е бил освободен под гаранция и се върнал в сградата, в която тя е живяла с децата.

Десет дни след поредния процес за малтретиране на деца, тя взима нож и в убива Плистед в апартамента му.

Съдебните заседатели я освободиха от вината за умишлено убийство, но я осъдиха за убийство по непредпазливост на основания "загуба на контрол над собственото си поведение".

Съдията Никола Кук заяви, че става дума за "наистина специален случай", и намалил присъдата й от седем на три години и половина, като взел предвид положението, в която се намира като самотна майка.

Обяснявайки решението да намали присъдата, съдията казал:

"Това е случай, в който обвиняемата веднага е съобщила в полицията в състояние на тревожност, не е отрекла отговорността за убийството, нито се е опитала да се отърве от доказателствата."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят