От тези ченгета няма измъкване

ПОЛИЦАИТЕ ПО СВЕТА ЯЗДЯТ 1200 КОНЯ И ГОНЯТ БАНДИТИТЕ СЪС СУПЕРКОЛИ

Българските пътища гъмжат от бързи и мощни автомобили, в които не на всички шофьори им е чиста работата. Пишман състезатели си устройват опасни гонки, загиват хора, а родната полиция се движи след събитията и регистрира трупове. На остарелите 100 коня в полицейските автомобили Opel Astra не им стигат силите да догонят джигитите. Ченгетата разполагаха с няколко по-бързи модела като Audi TT и Porsche 911, но и те натрупаха годинки, поддръжката им е скъпа и напоследък не се мяркат по улиците.

Полицаите по света и у нас завиждат на колегите си в Дубай, защото там за спазването на закона по шосетата се грижат най-мощните и скъпи автомобили. Арабските катаджии са истински каубои, които яздят 1200 конски сили в Bugatti Veyron Supersport. Най-бързата серийна кола е с 8,0-литров двигател W16, развива 430 км/ч, а сигналните светлини върху покрива определено й отиват. Като коли на сигурността в емирствата служат също топмодели като McLaren MP4-12C (625 коня), Ferrari FF (660 коня), BMW i8 (362 коня), Lamborghini Aventador (700 коня), Bentley Continental GT (560 коня) и други топмодели. Но и на други места полицаите са добре моторизирани.

Италия - Lamborghini Gallardo

Изтупаните и напарфюмирани италиански ченгета с късмет в службата сеят респект по магистралите със специално издание на Lamborghini Gallardo с 560 конски сили. Тъй като моделът излезе от производство, в момента автопаркът на полицията се подновява с неговия наследник Lamborghni Huracan с 610 коня.

Франция - Renault Megane R.S.
И за френската полиция е въпрос на чест да бди по улиците с автомобили родно производство. Който наруши стриктните ограничения от 130 км/ч по магистралите, ще бъде догонен бързо от спортния Renault Megane R.S. с 256 конски сили.

Великобритания - Lotus Evora
През 2003 г. славният британски производител на спортни коли Lotus достави на полицията своя спортен модел Evora с 285 конски сили. С него ченгетата ускоряват за 5 секунди до 100 км/ч и могат да развият максимална скорост 260 км/ч, но си нямат задна седалка да прибират нарушителите на реда.

Тексас - Hummer H2
По заявка на тексаската полиция шерифите в целия щат получиха най-мощният Hummer. Специално за ченгетата обемът на двигателя V8 е увеличен с 1000 кубика от 6,0 л на 7,0 л и работи с нов софтуер, който вдига мощността до 700 коня.

Калифорния - Dodge Charger SRT8
Западното крайбрежие на САЩ се слави с най-луксозния автопарк, но и полицията не може да се оплаче. Тунингованият Dodge Charger SRT8 е чудовищно бърза машина с наточен компресорен 6,4-литров двигател V8 с мощност 638 конски сили. Никой не може да избяга от закона и от такъв автомобил.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили