На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

Станишев: БСП е единствената опозиция на 6-партийната коалиция

В разгара на политическата кампания, във Велико Търново ПЕС и БСП организират четвърто съвместно събитие – Национална младежка среща #ЗаМладите.

„Младежкото обединение на БСП става на шест години. Когато го създавахме през 2009 г. имаше много спектици. Но то извървя дълъг път и се утвърди като най-отворената част на БСП. В събитието участват повече от 200 канидати за общински съветници и кметове. Това е начин да подкрепим над 800-те младежи в листите на БСП. Важно е те да получат самочувствие, да се заредят с енергия, да имат емоцията, но и знанията за тази кампания.“, заяви в речта си лидерът на ПЕС Сергей Станишев, съобщиха от БСП.

„Общото усещане в обществото е, че държавата ни е като блато – без перспектива за развитие. Всеки се спасява поотделно. Управляващите разчитат на апатията, на песимизма и на липсата на нещо различно. ГЕРБ залагат както обикновено на инфраструктурата, на уличките, фонтаните и градинките. По този начин замитат истинските проблеми под килима, а тях хората усещат на свой гръб. Проблемите на малкия и средния бизнес, липсата на работа, ниските доходи, плачевното и все по-влошаващо се състояние на всички публични сектори.

ГЕРБ искат и тези избори да минат без политически сблъсък. Кампанията да бъде сведена до кастинг на 265 кандидати, съчетан с използването на административен, финансов и властови ресурс за натиск върху хората.

Управляващите създават измамна стабилност и насаждат страха, че без тях държавата е изправена пред апокалиптични сценарии.

Истината е, че усещането е за пълен хаос. Никой не разбра в крайна кметка какво се случи с руските транпортни самолети. Едни забраняваха, други с намигване разрешаваха прелитането им. Не се разбра ще бъдем ли „гореща точка“ за бежанци, ще има ли 80 млн. лв. допълнително за авиацията или те предварително бяха осигурени. Липсата на ясна и последователна позиция на правителството създава постоянана несигурност за живота на хората.

Нестабилността в двата публични сектора здравеопазване и образование е направо опасна. Реформите в тях водят само до източване на пари от публичния към частния сектор.

БСП е единствената опозиция в момента. Четири партии официално са в управлението. Но по всички важни за ГЕРБ въпроси, те се ползват с широката подкрепа на ДПС. Напоследък и „Атака“ се присъедини към историческия компромис. Това е рядък политически шанс за левицата. В страна, в която толкова много хора са бедни, те имат нужда от подкрепа на властта. А първата власт, до която се допират е местната. В кампанията БСП трябва да има национална политическа кауза. А всеки един от нашите кандидати да почувства политическия гръб на партията като националнозначима сила.“

Президентът на ПЕС припомни някои от силните кампании на младежите от БСП – „постната пица“ на Дянков или кампанията с дългите носове заради лъжливите факти и обещания на управляващите. „Младите хора в БСП имате много силни аргументи в кампанията за местния вот. Спечелете изборите със сърцето си!“, призова Станишев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.