„Левски“ страда - петима контузени

„Левски“ отново се превърна в „Спешно отделение“ преди мача и се очертава да излезе на „куц крак“ и срещу „Литекс“ в Ловеч днес.
Асът Владимир Гаджев получи разтежение ден преди мача. Първоначално „сините“ отписаха бившия капитан за дербито, но после треньорът Стойчо Стоев все пак го включи в групата с надежда за чудотворно възстановяване. На същия принцип с отбора тръгна и френският нападател Умар Диаби, който пропусна последните три срещи поради травма.
Вън от състава е още Атанас Курдов, който получи мозъчно сътресение при 1:0 срещу „Ботев“ миналия кръг. Не е готов още Александър Александров, който няма мач от началото на сезона поради контузия. А Борислав Цонев ще отсъства още половин година след операция.
За разлика от „сините“ домакините нямат проблеми с контузии. На линия вече са Милчо Ангелов и Румен Руменов. Ще липсва само капитанът Страхил Попов, който е наказан. Най-вероятно десният защитник ще бъде заменен от Илия Мунин, който е юноша на „Левски“.
При отсъствието на Курдов и проблемите на Диаби „сините“ по неволя ще трябва да заложат на новака Линел Китамбала за върха на атаката. Французинът за първи път започна титуляр в мача с „Ботев“, но разочарова тотално и бе заменен.
Все пак в стартовите 11 се завръща австриецът Максимилиан Карнер. Срещу „Ботев“ централният защитник пропусна първи мач за сезона след разтежение на загрявката.
„Отиваме спокойни и уверени да играем срещу един добре изглеждащ в момента отбор - каза „синият“ треньор Стойчо Стоев - Надявам се да спрем Данило Асприля. Той е качествен състезател и в атакуващ план е един от най-добрите в България. Има много кръгове до края. Първенството е равностойно, може би към март или април ще бъде ясно кои ще се борят за титлата.“
Треньорът на „оранжевите“ Лауренциу Регекампф за пореден път отказа да говори преди мач. На дербито се очаква рекордна за сезона в Ловеч полицейска охрана. Планира се над 100 униформени да бдят за реда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ