„Барса“ удря три греди и пада

„Барселона“ удари три греди и загуби с 1:2 от „Севиля“ на чужд терен. Каталунците са на трето място с 15 точки преди останалите двубои от уикенда, като води „Виляреал“ с 16 т. „Севиля“ постигна едва втора победа от 7 кръга и с вече 8 т. е 11-и. Каталунците пък допуснаха втора загуба.
„Барса“ излезе без контузените асове Лионел Меси и Андрес Иниеста, а Серхио Бускетс и Даниел Алвеш влязоха резерви. В състава на андалусийците обаче отсъстваха петима, начело с лидера Евер Банега.
Мачът мина през драматични положения. Включително - след греда на Неймар при 0:0 топката се разходи по голлинията, но не влезе в мрежата - никой не успя да я добута. После Луис Суарес и Сандо Рамирес от „Барса“ улучиха греди.
Датчанинът Михаел Крон-Дели се оказа козът на „Севиля“, като вкара първия гол в 52-рата и подаде на Висенте Ибора за 2:0 в 58-ата. Неймар намали от дузпа в 74-тата. Каталунците скочиха за 11-метров удар и в 68-ата.
Унаи Емери, треньорът на „Севиля“, победи за първи път в кариерата си „Барса“ чак от 21-вия опит. Специалистът досега имаше 14 загуби и 6 равенства, като водеше още „Алмерия“ и „Валенсия“.
Стадион „Рамон Санчес Писхуан“ не се умори да освирква Жерар Пике, обявен за враг на Испания заради пристрастия към каталунския сепаратизъм.
Катарските авиолинии, които дават по 45 млн. евро на сезон на „Барса“, предлагат по 70 млн. за продължаване на изтичащия догодина договор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят