САЩ и Южна Корея готвят акция по пленяването на Ким Чен Ин

Вашингтон и Сеул съществено са променили военните си планове по отношение на Северна Корея, като тежестта се е преместила от подготовката за широкомащабна война към провеждането на светкавични локални и диверсионни операции, в случай че КНДР се дестабилизира. Това съобщава Asahi Shimbun, като се позовава на свои източници, предаде Фокус.

Според информацията на японският всекидневник, в Южна Корея вече са сформирани специални подразделения, способни, без да е обявена пълномащабна война, да атакуват важни стратегически обекти на територията на Севера. Идеята на подобни операции е да се нанесат непоправими щети на Пхенян и, например, да се залови лидерът Ким Чен Ин.

Източниците посочват, че САЩ са започнали активно да подготвят така наречения оперативен план „5029“, който предвижда светкавични действия на територията на КНДР без санкции на Съвета за сигурност на ООН, и може да бъде изпълнен при възникването на заплаха от употреба или износ зад граница на ядрено оръжие или ядрени материали, в случай на дестабилизация на страната.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.