Дневният хороскоп на Алена за четвъртък, 27.02.2020

На 27 февруари 2020 да почерпят

Украйна разследва Джо Байдън за намеса в работата на прокуратурата

Вдовицата на Енвер Ходжа почина на 99 години

Комисия от Министерство на културата обследва сградите на пл. „Тройката” в Бургас

Вдигнаха “Батмобил“ с паяк в Москва (ВИДЕО)

Гръцки острови на бунт срещу мигранти Недоволство от строителството на нови лагери

Създадоха робот, който може да усеща болка Чувствителността се дължи на синтетична кожа със сензори

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 27 февруари 2020 г.

Италианец е приет с температура в габровската болница Резултатите от теста за коронавирус ще излязат след два дни

ООН разтревожена заради безпрецедентната инвазия на скакалци в Африка

Втори починал от коронавируса във Франция

Насила отпуск за карантина – незаконен

Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 февруари 2020

Кунева: България е една от двете основни държави, източник на трафик на хора в ЕС

За съжаление, България се явява една от двете основни държави, източник на трафик на хора в ЕС. Това каза вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева по време на представянето на тригодишния българо-швейцарски проект за предотвратяване трафика на хора от България и за реинтеграция на жертвите, съобщи „Фокус“.

„Дадохме тласък на много важна политика. Подписахме проект, насочен към българските жертви на трафик. Трафикът на хора е съвременно робство. Общата стойност на програмата е 2 239 000 швейцарски франка или малко над 4 млн. лева. Бенефициентите на програмата са Международната организация по миграция и „Асоциация Анимус“. Предвидено е изграждането на 2 приюта за жертви – един за деца и един за възрастни“, обясни Кунева и уточни, че се планира да те да бъдат открити на територията на град София.

„В рамките на приютите жертвите ще получат медицинска, психологична и правна подкрепа. Повечето български жертви са жени. Трафикът на хора е скрито явление и много голям брой от жертвите остават неидентифицирани. Очакваме координационните дейности да доведат до повишаване на броя на идентифицираните жертви, а обмяната на опит ще позволи придобиване на представа за пътя на жертвите“, добави Кунева. По думите й, в рамките на споразумението ще се направи оценка на мерките, които предприема държавата. „Споразумението дава възможност да утвърдим доброто сътрудничество с Центъра за развитие на миграционни политики“, каза още Меглена Кунева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.