Задържаха петима роми, мятали бутилки и чаши срещу полицаи

Петима роми са задържани в Горна Оряховица след като дръзнали да обстрелват патрулки с чаши и бутилки. Екшънът се разиграл в неделя в полунощ. Тогава в полицейското управление в железничарския град граждани от квартал "Калтинец" подали сигнал за нарушаване на обществения ред, тъй като от близко заведение гърми силна музика. По същото време около трийсетина представители на местен бургуджийски клан празнували кръщене.

Незабавно на място били изпратени полицейски екипи. След броени минути пристигнали две патрулки. Като забелязали униформените, пируващите наизскачали от заведението и се държали изключително агресивно.

Блюстителите на реда разпоредили да намалят музиката, но вместо да се подчинят, пийналите роми захванали да мятат стъклени предмети по тях. Освен това сипели ругатни, обиди и псувни срещу полицаите. Те пък извикали подкрепление. Малко след това се изсипали още петнайсетина мвр-служители от Горна Оряховица и Велико Търново.

С белезници били оковани 37-годишния Д. Д., 36-годишния К. Н., 30-годишния В. Н., 21-годишния А. А. и 43-годишния В. Д., които се озовали в ареста за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство за хулиганство под наблюдението на Районната прокуратура в Горна Оряховица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право