Издирват шуменец

Официално от Кремъл: Бойко Борисов ще посети Русия на 30 май

Мая Манолова: Още 12 болници са пред фалит, освен тези в Ловеч и Враца

Германия започна подготовка за световното първенство по футбол

Бойко Борисов на аудиенция при папа Франциск

ЕС отделя 1,5 милиарда евро за Турция за борба с мигрантската криза

Юбилеен маратон събира над 100 начинаещи предприемачи За 54 часа превръщат иновативни идеи в бизнес проекти

Хамбург въвежда частична забрана за стари дизелови автомобили

Делото за арест на стрелеца от Свети Влас да се гледа отново

Добричлия осъди общината заради падане на леда

Интернет търговия е заплаха за защитените животни

Американска двойка осъди 30-годишния си син да се изнесе от дома им

Георги Вълев от “Килърите” не успя да осъди журналистка от Велико Търново Разходките на затворника от Ловеч до Велико Търново за заведените от него дела продължават за сметка на данъкоплатците

За първи път Пролетен базар на книгата ще е на открито

Николай Нанков: Има инвеститорски интерес от няколко чуждестранни фирми за Дунав мост 3

ЦИК определи 312 секции в чужбина за референдума

Българите в чужбина ще могат да гласуват на референдума в 312 секционни избирателни комисии (СИК), рзаположени в 45 държави. Най-много ще има в САЩ, Испания и Германия. Секциите в Турция ще бъдат само 21, докато на последните парламентарни избориброят им бе 136, съобщи “Стандарт”.

Пълния списък на държавите и секциите по градове може да видите ТУК.

В ЦИК е постъпило писмо от Министерство на външните работи с грами от посолство на България в Анкара и актуализирано предложение на Генералното консулство на България в Истанбул по предложение на ръководителите на изселническите организации на територията на този консулски окръг и писмо на Федерация “Балгьоч” в Бурса, с което се предлага да се редуцират обявените места за гласуване в Турция като се уточняват местата за откриване и броя на секциите в тях, поради предстоящи избори в приемащата държава и невъзможност за оказване на логистично и административно съдействие.

Изборните секции в чужбина се определят въз основа на приетите и обработени заявления за гласуване извън страната (електронни и на хартиен носител), както и въз основа на предложения на ръководителите на дипломатическите и консулските представителства за образуване на секции на нови места за гласуване или за редуциране на обявените, посочват от ЦИК.

Ръководителят на дипломатическото представителство на България в Словения е предложил откриване на секция за гласуване в Любляна, поради проявен интерес на български граждани за гласуване в националния референдум на 25 октомври 2015г. Откриване на секции са поискали и за Мароко – Рабат, Хърватия – Загреб, както и за Сърбия – Белград.

Поради съображения за повишена опасност за сигурността на хората, секции няма да се откриват в Афганистан, Кабул, както и в Кандахар.

Решението на ЦИК подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в тридневен срок от обявяването му.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.