Арестуваха дъщерята на Цар Киро с 2 кг хероин

Община Велико Търново превърна с 820 000 лева изоставена сграда в комплекс за социални услуги Кризисният център ще приютява жертви на домашно насилие

Показват „Златното евангелие“ от Омуртаг в музей „Етър“ в Габрово Светинята ще бъде представена на Националния празник - 3 март

Общо 52 души са ранени при атаката в Хесен, 18 са деца

Заловиха грабител, нападнал жена

Деми Ловато се показа без грим (СНИМКА)

Директорката на Басейнова дирекция-Пловдив е обвинена за безстопанственост

Двама сърби са заразени с коронавирус

Wizz Air няма да отменя полети до Италия, от Ryanair все още няма официална позиция

Десетки автовози пътуват всяка седмица до огнището на коронавируса в Северна Италия

Пълни автобуси от Милано продължават да пристигат у нас

Нено Димов остава в ареста

Николета Лозанова към Филип Плейн: Благодаря ти за невероятната нощ

Гърция взема мерки срещу коронавируса, изтегля гражданите си от Италия

Появи се Ябълковият човек

Платиха 3 млн. лева забавени заплати в Монтана

От началото на кампанията за изплащане на забавени заплати в края на 2012 г. досега след намесата на Инспекцията по труда/ИТ/ в Монтана работодателите са се издължили на работниците си с 3 млн. лева. Вече само една фирма дължи пари на персонала си, съобщи шефът на инспекцията Димитър Петров. Преди 3 години над 30 фирми от региона са бавели с месеци трудовите възнаграждания на хората си.

След системните проверки и санкции собствениците на предприятия са погасили борчовете към работниците си. Над 200 000 лева глоби са наложени на шефовете на фирми в региона, от които 20 000 лева са през тази година. Неплатените заплати в област Монтана в началото на 2015 г. са били 570 000 лева, от които 500 000 лева вече са платени. Само една фирма дължи 70 000 лева на персонала си. Вече е решен и проблемът със забавените близо 300 000 лева заплати на 250 шивачки в Лом, каза Петров. Инспекцията в Монтана е регистрирала от началото на прибирането на реколтата тези есен 1082 еднодневни трудови договори.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.