Откриха голямо количество загробени патици в село Калояновец

Словенският президент не номинира кандидат за съставяне на правителство

Шофьор стреля с газов пистолет по друг автомобил при изпреварване в Плевенско

Задържаха 18-годишен с 2 500 000 къса цигари без бандерол

Вежди Рашидов подкрепи представянето на българско изкуство в Китай

Автомобил блъсна и уби 70-годишен мъж в Свети Влас

Горски пожар край Пловдив

Фондация „МОСТ“ организира паметна вечер, посветена на Владимир Висоцки

​Лошото настроение може да повиши продуктивността

Благо Георгиев забранява татуси на децата си

Откраднаха 18 хил. евро от селска къща

Българка е национал на САЩ по художествена гимнастика Гергана Петкова тренира от 4-годишна

Йорданеску или „Малмьо“ чакат „Лудогорец“ в следващия кръг

Подозиран в корупция южнокорейски депутат се самоуби

Ципрас и Заев ще бъдат наградени днес за приноса си към мира на Балканите

Откриха кабинет по логопедия във ВТУ

Кабинет по логопедия откриха в понеделник в Педагогическия факултет на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“. Учебната зала ще се използва за нуждите на студентите, изучаващи „Предучилищна педагогика и логопедия“.

Специалността е разкрита за първи път от тази учебна година, като великотърновският университет е единственото висше училище, което я предлага в страната. 41 души са приети през настоящата учебна година в новата специалност. 21 от студентите са редовно обучение, а 20 я изучават задочно.

„Предучилищна педагогика и логопедия“ подготвя специалисти-бакалаври с професионална квалификация „детски учител“ и „детски учител- логопед“ на деца с езиково-говорни нарушения от предучилищна възраст. Завършилите специалността ще притежават компетенции да работят в детски градини, логопедични диагностични кабинети или в институции като социални домове, дневни центрове, центрове за личностно развитие на деца от предучилищна възраст, управленски звена на образованието към МОН“, обясниха от ръководството на ВТУ.

След завършване на бакалавърската степен по специалността, студентите ще имат възможност да продължат образованието си по магистърска програма.

„Има нужда от такава специалност и се надявам в следващите години тя да се развива. Кабинетът ще бъде оборудван и с необходимата техника“, заяви ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов.

Откриването на новата учебна зала съвпадна с отбелязването на днешния Международен ден на учителя. Деканът на Педагогическия факултет Пенка Кутева припомни, че идеята за празника се ражда през 1966 г., когато в Париж се провежда междуправителствена конференция за статута на учителите. За първи път 5 октомври се чества като ден на учителите през 1994 г., по инициатива на ЮНЕСКО. Към момента празникът се отбелязва в над 100 държави на планетата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.