В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

Средно по 2872 лева имаме за втора пенсия

Откриха кабинет по логопедия във ВТУ

Кабинет по логопедия откриха в понеделник в Педагогическия факултет на ВТУ “Св.Св.Кирил и Методий”. Учебната зала ще се използва за нуждите на студентите, изучаващи “Предучилищна педагогика и логопедия”.

Специалността е разкрита за първи път от тази учебна година, като великотърновският университет е единственото висше училище, което я предлага в страната. 41 души са приети през настоящата учебна година в новата специалност. 21 от студентите са редовно обучение, а 20 я изучават задочно.

“Предучилищна педагогика и логопедия” подготвя специалисти-бакалаври с професионална квалификация “детски учител” и “детски учител- логопед” на деца с езиково-говорни нарушения от предучилищна възраст. Завършилите специалността ще притежават компетенции да работят в детски градини, логопедични диагностични кабинети или в институции като социални домове, дневни центрове, центрове за личностно развитие на деца от предучилищна възраст, управленски звена на образованието към МОН”, обясниха от ръководството на ВТУ.

След завършване на бакалавърската степен по специалността, студентите ще имат възможност да продължат образованието си по магистърска програма.

“Има нужда от такава специалност и се надявам в следващите години тя да се развива. Кабинетът ще бъде оборудван и с необходимата техника”, заяви ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов.

Откриването на новата учебна зала съвпадна с отбелязването на днешния Международен ден на учителя. Деканът на Педагогическия факултет Пенка Кутева припомни, че идеята за празника се ражда през 1966 г., когато в Париж се провежда междуправителствена конференция за статута на учителите. За първи път 5 октомври се чества като ден на учителите през 1994 г., по инициатива на ЮНЕСКО. Към момента празникът се отбелязва в над 100 държави на планетата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете