Ето кой е заподозреният за атентата в Страсбург Посещавал е радикални ислямистки кръгове

Стрелецът в Страсбург е трябвало да бъде задържан тази сутрин

На 12 декември 2018 да почерпят

Френската прокуратура започва разследване за тероризъм в Страсбург

Още един загинал след стрелбата в Страсбург 7 са тежко ранените, 4 - леко пострадалите

Стрелецът в Страсбург още не е заловен Официална информация от местните власти: ранените са 10

Ваня Стамболова успя, класира се за финала на „Фермата“

Престрелка в близост до коледния базар в Страсбург, има един загинал и трима ранени (ВИДЕО)

Меркел: „Няма възможности“ за промяна на споразумението за Брекзит

Битка за 15 млрд. евро стои зад атаката срещу строителите 1000 машини ще бъдат паркирани на “Цариградско шосе” в София без да пречат на гражданите

Сериозна чистка в „Локо“ (София)

Съдбата на Правителствена решават депутатите Дългът от 33 млн. лв. е от неизплатена надлимитна дейност на болницата

От „Надежда“ в Сливен искат свои съветници, узаконяване на къщите и мечтаят за среща с вътрешния министър

Възрастна жена пропадна в шахта в Пловдив

Будапеща плаши с още антимигрантски кампании

Откриха кабинет по логопедия във ВТУ

Кабинет по логопедия откриха в понеделник в Педагогическия факултет на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“. Учебната зала ще се използва за нуждите на студентите, изучаващи „Предучилищна педагогика и логопедия“.

Специалността е разкрита за първи път от тази учебна година, като великотърновският университет е единственото висше училище, което я предлага в страната. 41 души са приети през настоящата учебна година в новата специалност. 21 от студентите са редовно обучение, а 20 я изучават задочно.

„Предучилищна педагогика и логопедия“ подготвя специалисти-бакалаври с професионална квалификация „детски учител“ и „детски учител- логопед“ на деца с езиково-говорни нарушения от предучилищна възраст. Завършилите специалността ще притежават компетенции да работят в детски градини, логопедични диагностични кабинети или в институции като социални домове, дневни центрове, центрове за личностно развитие на деца от предучилищна възраст, управленски звена на образованието към МОН“, обясниха от ръководството на ВТУ.

След завършване на бакалавърската степен по специалността, студентите ще имат възможност да продължат образованието си по магистърска програма.

„Има нужда от такава специалност и се надявам в следващите години тя да се развива. Кабинетът ще бъде оборудван и с необходимата техника“, заяви ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов.

Откриването на новата учебна зала съвпадна с отбелязването на днешния Международен ден на учителя. Деканът на Педагогическия факултет Пенка Кутева припомни, че идеята за празника се ражда през 1966 г., когато в Париж се провежда междуправителствена конференция за статута на учителите. За първи път 5 октомври се чества като ден на учителите през 1994 г., по инициатива на ЮНЕСКО. Към момента празникът се отбелязва в над 100 държави на планетата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.