Италиански съд наложи тежки присъди на мафиоти и бивши държавни служители

Вдигат паметник на кан Тервел около НДК Грандиозни чествания за 1300г. от победата над арабите при Константинопол

Азербайджанска красавица фенка на 100 Кила Певицата беше на двудневно посещение в България, за да представи песента си „X My Heart“

САЩ определи Русия и Китай като „дестабилизиращи сили“

Турската Централна банка е изнесла златния си резерв от Федералния резерв на САЩ

Антитерористично учение се състоя на полигона „Ново село“

Три нарушения – пак на изпит за книжка МВР организира курсове и прави регистър на джигитите

Парите за пенсия носят доход до 6,1% Инфлацията изяжда спестяванията за старини

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 21 април 2018

Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете  (ОБЗОР) Държавният глава обяви, че кампанията му отдавна е отчетена пред Сметната палата 

Доналд Туск ще бъде на обиколка в Западните Балкани следващата седмица

Ученици и студенти от Бургас се потопиха в света на сериала „От местопрестъплението“

Цветан Цветанов проведе среща с представители на Фондация „Америка за България“

Връщат дело срещу Огнян Стефанов Журналистът взел пари на ръка по поръчка на банкера-беглец Цветан Василев

Откриха кабинет по логопедия във ВТУ

Кабинет по логопедия откриха в понеделник в Педагогическия факултет на ВТУ “Св.Св.Кирил и Методий”. Учебната зала ще се използва за нуждите на студентите, изучаващи “Предучилищна педагогика и логопедия”.

Специалността е разкрита за първи път от тази учебна година, като великотърновският университет е единственото висше училище, което я предлага в страната. 41 души са приети през настоящата учебна година в новата специалност. 21 от студентите са редовно обучение, а 20 я изучават задочно.

“Предучилищна педагогика и логопедия” подготвя специалисти-бакалаври с професионална квалификация “детски учител” и “детски учител- логопед” на деца с езиково-говорни нарушения от предучилищна възраст. Завършилите специалността ще притежават компетенции да работят в детски градини, логопедични диагностични кабинети или в институции като социални домове, дневни центрове, центрове за личностно развитие на деца от предучилищна възраст, управленски звена на образованието към МОН”, обясниха от ръководството на ВТУ.

След завършване на бакалавърската степен по специалността, студентите ще имат възможност да продължат образованието си по магистърска програма.

“Има нужда от такава специалност и се надявам в следващите години тя да се развива. Кабинетът ще бъде оборудван и с необходимата техника”, заяви ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов.

Откриването на новата учебна зала съвпадна с отбелязването на днешния Международен ден на учителя. Деканът на Педагогическия факултет Пенка Кутева припомни, че идеята за празника се ражда през 1966 г., когато в Париж се провежда междуправителствена конференция за статута на учителите. За първи път 5 октомври се чества като ден на учителите през 1994 г., по инициатива на ЮНЕСКО. Към момента празникът се отбелязва в над 100 държави на планетата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.