Фенове на Левски пребиват плевенчанин и трошат дискотека, шестима са в ареста

Фенове на Левски се замесиха в скандал в Плевен, съобщи "Плевен утре". През изминалия уикенд "сините" привърженици се събраха в града на Панорамата, за да отбележат официалното откриване на фенклуб. На събитието бе поканен и Елин Топузаков. Часове по-късно обаче празникът е бил помрачен.

Oт полицията информират, че на 4 октомври във Второ РП - Плевен е започнато бързо полицейско производство срещу 34-годишен от София, 30-годишен от София, 31-годишен и 30-годишен от Видин, 35-годишен и 31-годишен от Плевен. За времето от 02:20 часа до 03:30 часа същата нощ на улица „Васил Левски" са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като са нанесли побой над 41-годишен плевенчанин.

Извършителите са унищожили и повредили имущество на заведение - входна врата и четири прозорци, както и са оказали съпротива срещу органите на властта - служители на ОД на МВР - Плевен, изпълняващи служебните си задължения по опазване на обществения ред. Деянието се отличава с изключителна дързост. Извършителите на престъплението са задържани със заповеди за срок до 24 часа по ЗМВР.

Привлечени са като обвиняеми по образуваното бързо производство като с постановление на наблюдаващия прокурор от РП - Плевен са преведени в ареста на ОСО при ОП - Плевен за срок до 72 часа. Работа по цялостното документиране на деянието продължават разследващ полицай, служители от 2 РУ - Плевен и ОДМВР - Плевен.
По неофициална информация зулумите са започнали в самото помещение, а след това са се пренесли навън. Някои заведения са затворили вратите си, за да предпазят клиентите си. Какво е провокирало събитията, остава загадка.

В края на 2014 г. в Плевен отново имаше екшън със "сините" фенове, като дори се вадеха брадви и ножове насред центъра на Плевен. Двама охранители пострадаха тогава в стремежа си да защитят невинните граждани от разразилата се агресия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини