Румен Драганов: Не се очаква драстично поскъпване на самолетните билети

ВСС гласува повторно кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор Протест и контрапротест около сграда на съдебните кадровици

Стоян Мирчев, БСП: Михаил Миков отсъства от кампанията, а сега принизява усилията ни

Пожарите в Австралия унищожили част от имота на Ръсел Кроу

Уволниха пияния шофьор на училищен автобус

Прокуратурата: Няма доказателства за престъпление в сигнала на БОЕЦ срещу Иван Гешев

Как да обясним на блондинка защо звукът от гръмотевицата закъснява

Туск: Великобритания ще стане второстепенен играч след Брекзит

Кметът на Перник: Водният режим, който предлагат от ВиК, може да унищожи цели сектори

Жираф предизвика тежка катастрофа в резерват в ЮАР, загина турист

Мечка нападна и рани ловец край село Търничене

Стрелба в колеж в руския град Благовещенск (ВИДЕО)

Ярък метеор освети небето над няколко американски щата (ВИДЕО)

Арктически студ скова големи части от САЩ

Facebook изтрил 5,4 млрд. фалшиви профила тази година

Даниел Панов поздрави великотърновските педагози за Международния ден на учителя

ДИМА МАКСИМОВА

Даниел Панов поздрави лично педагозите от училищата и детските градини във Велико Търново и населените места по повод Международния ден на учителя, който се чества от 1994 година насам по инициатива на ЮНЕСКО. Кандидат-кметът на ГЕРБ за старата столица изпрати поздравителни адреси по електронен път до колективите на всяко едно учебно заведение и детска градина.

„Дълбок поклон и силен респект към вашите труд, благородство, професионална и житейска мисия! Днес страната ни има нужда от можещи, грамотни, всеотдайни, родолюбиви, знаещи и силни личности повече от всякога. Ваше е призванието да ги възпитате. Направете го с търпение, но и не отстъпвайте нито крачка назад“, обърна се към учителите Даниел Панов.

Близо шест милиона лева бяха инвестирани в сградите на училищата и детските градини във Велико Търново и населените места за мандат 2011-2015, в който кмет на общината бе Даниел Панов. Средствата послужиха за саниране, ремонт на покриви, подмяна на дограма и осъвременяване на отоплителните системи. В края на мандата бяха одобрени още проекти по мерките на енергийната ефективност за училища и детски градини, които са с осигурено финансиране по различни финансови механизми за над 5 милиона лева.

В Интегрирания план за градско развитие на община Велико Търново също са включени разработки за образователната инфраструктура на стойност от няколко милиона лева. На пръстите на едната ръка се броят учебните сгради, които все още не разполагат с проекти за енергийна ефективност, като разработките ще бъдат изготвени в настоящия планов период на европейските програми.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.