Даниел Панов поздрави великотърновските педагози за Международния ден на учителя

ДИМА МАКСИМОВА

Даниел Панов поздрави лично педагозите от училищата и детските градини във Велико Търново и населените места по повод Международния ден на учителя, който се чества от 1994 година насам по инициатива на ЮНЕСКО. Кандидат-кметът на ГЕРБ за старата столица изпрати поздравителни адреси по електронен път до колективите на всяко едно учебно заведение и детска градина.

"Дълбок поклон и силен респект към вашите труд, благородство, професионална и житейска мисия! Днес страната ни има нужда от можещи, грамотни, всеотдайни, родолюбиви, знаещи и силни личности повече от всякога. Ваше е призванието да ги възпитате. Направете го с търпение, но и не отстъпвайте нито крачка назад", обърна се към учителите Даниел Панов.

Близо шест милиона лева бяха инвестирани в сградите на училищата и детските градини във Велико Търново и населените места за мандат 2011-2015, в който кмет на общината бе Даниел Панов. Средствата послужиха за саниране, ремонт на покриви, подмяна на дограма и осъвременяване на отоплителните системи. В края на мандата бяха одобрени още проекти по мерките на енергийната ефективност за училища и детски градини, които са с осигурено финансиране по различни финансови механизми за над 5 милиона лева.

В Интегрирания план за градско развитие на община Велико Търново също са включени разработки за образователната инфраструктура на стойност от няколко милиона лева. На пръстите на едната ръка се броят учебните сгради, които все още не разполагат с проекти за енергийна ефективност, като разработките ще бъдат изготвени в настоящия планов период на европейските програми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини