Турският шофьор, карал камиона с хероин: Невинен съм, ще бъде срам пред децата ми да се замесвам в дело за наркотици

Невинен съм, ще бъде срам пред децата ми да ме замесват в дело за наркотици. Това каза пред Бургаския окръжен съд Темрас Илбуга. Той получил 1000 евро за да превози камион от Грузия до Бургас с ферибот, а после до Пловдив. В джантите на камиона обаче бургаските митничари намериха над 42 килограма хероин. Съдът току-що произнесе решението си и го оставя мъжа зад решетките.

Темрас Илбуга, който е роден през 1959 година в турския град Карс, живее в Измир, има образование 5- ти клас, твърди че не е знаел, че пренася наркотици. Когато митничарите открили над 42- та килограма хероин в джантите на камиона, той предложил да почакат да видят кой ще вземе пратката. "Сега тези които са свързани с хероина си пият уискито край някой басейн" каза пред съда Темрас.

Прокурорът по делото Георги Чинев обаче заяви, че именно обвиняемият е извършил престъплението. На 15 май тази година Темрас Илбуга бил осъден за трафик на хора- превозване на бежанци през границата. Той отрече да има нещо общо и с това деяние.

"Начинът по койтоса укрити наркотиците говори за предварителна подготовка", каза прокурор Чинев и коментира, че това едва ли е станало на ферибота. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони