Ловджия с куршум в коляното в първия ден на лов на едър дивеч

Първият ден на улов на едър дивеч в Радомирско започна с неприятен инцидент. 56-годишният Петър Стефанов от София простреля друг член на дружинката от село Долна Диканя Иван Цветанов Иванов. Стефанов не членува в долнодиканската дружинка, но е бил гост, вписан в ловния излет.

Иван Цветанов е уцелен в дясното коляно, сачмата е извадена, пише struma.bg. Оказана му е медицинска помощ и в момента е на домашно лечение. Председателят на Ловно-рибарското сдружение в Радомир инж. Христо Златанов съобщи, че ловът на дружинката, в която е станал инцидентът, е спрян, а пушката на стрелеца, законно притежавана, е иззета от полицията. Днес ще се проведе заседание на ръководството на сдружението, на което ще се вземе решение какво наказание да бъде наложено на дружинката в Долна Диканя. Започнато е досъдебно производство и работата по изясняване на случая продължава.

В първия ден на откриване на ловния сезон са проверени над 300 ловци в региона. Установени са трима нарушители. Двама авджии били употребили алкохол и при тестването им са отчетени стойности над 0,5 промила. Друг бил с чуждо оръжие. Пушките са им иззети и ги грозят санкции от 500 до 3000 лева. Проверките ще продължат през целия сезон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони