Михаил Миков: Сигналите ни за изборни нарушения остават нечути

„Подадохме сигнал в прокуратурата за записа с купуването на гласове в гр. Перник. Хората в социалните мрежи гърмят за проблема, а за него в медиите почти нищо не се чува.

Те коментират, че явно щом става въпрос за управляващата партия - нищо не се случва. Иначе се тръби за борба с корупцията.” Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в предаването „Лице в лице” по БТВ. Той коментира и желанието на премиера Борисов да се задържат закононарушителите с произнесена присъда на първа инстанция, като заяви, че ако това предложение е било прието, то Цветан Цветанов е трябвало да бъде зад решетките.

Министър Ненчев поставя в опасност отбраната на страната ни и българските летци

Председателят на БСП коментира и поисканата оставка от БСП на военния министър Николай Ненчев. „Поискахме оставката му, защото поставя в опасност отбраната на страната ни и българските летци, които нямат възможност да упражняват своята професия и ги излага на риск", обясни той. Според Миков се създава апокалиптична обстановка, само за да се похарчат пари на данъкоплатеца за закупуване на самолети, вместо да се удължи животът на настоящите. Той подчерта, че Бойко Борисов е на власт вече над 5 години и е имал възможност да реши проблема.

Управляващите се държат неадекватно по проблема с бежанците

По отношение на проблема с бежанците, Михаил Миков подчерта, че поведението на управляващите е било неадекватно, защото явно те са очаквали проблемът да се разреши от някой друг. „БСП поиска и свикване на КСНС, за да се очертае позицията на страната ни, както и да се обсъдят позициите на останалите държави по въпроса”, обясни той. Миков даде пример с несправедливото финансиране на държавите, приемащи бежанци. „България и Естония получават приблизително еднакви средства, но Естония не е на границата с

Турция, откъдето основно идват мигрантите за Европа”, подчерта председателят на БСП. Той даде пример и с въпросната „гореща точка”, като заяви, че липсата на ясна позиция довежда до подобно „объркване в превода”. Миков предложи да се преразгледа и

Дъблинското споразумение, защото стриктното му спазване ще доведе до огромен наплив на бежанци в България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини