Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

Финансовият министър на германската провинция Хесен се е самоубил заради коронавируса

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 30 март 2020

Онлайн изложба събира творби на Фрида Кало

ЧСИ-тата дариха 52 300 лева на „Александровска“

Топ производител на ръкавици изнемогва Търсенето значително надхвърля капацитета на продукция

Иван Тотев направи първа копка на реконструкцията на основен булевард в Пловдив

„Стартът на пълната реконструкция на бул. „Васил Априлов“, една от най-старите пловдивски улици, проектирана от Йосиф Шнитер в първия общ устройствен план на града, е исторически момент в битието на Пловдив.“

Това заяви кандидатът за кмет на Пловдив от ПП ГЕРБ за втори мандат инж. Иван Тотев, който заедно със заместник-кмета на общината инж. Димитър Кацарски и управителя на ВиК ЕООД – Пловдив Спартак Николов направи символичната първа копка на обекта.
„През последните управленски мандати проблемът с паважната настилка, несъответстваща на все по-интензивния автомобилен трафик, неведнъж бе поставян, но действия не последваха. През 2011 г. нямаше проектна готовност. Направихме прекрасен проект и осигурихме финансиране“, посочи инж. Тотев.

Освен подмяната на паважа с асфалт, са предвидени всички дейности за изграждането на един изцяло обновен модерен път. Предстои пълна рехабилитация с подмяна на три водопровода и канализацията, изграждане на дублираща канализация и вкарване на всички улуци в нея, ново осветление, тротоари и паркоместа пред Медицинския университет. Пътното платно се разширява с 2 метра, като габаритите са 2 по 2 пътни ивици.

Проектът включва отсечката на „Васил Априлов“ от колелото на Централна гара до бул. „Шести септември“, където се предвижда кръгово кръстовище. За 12 месеца трябва да приключи първият етап до ул. „Войнишка слава“, който е разделен на три подетапа. Ремонтните дейности започват пред кино „Гео Милев“ до ул. „Любен Каравелов“, продължават до „Пещерско шосе“, а после – до „Войнишка слава“, като стойността от близо 7 млн. лв. се осигурява от общинския бюджет.

Реконструкцията стартира с разширението на пътя и подмяна на тротоарите, така че затварянето на пътното платно за движение се очаква към края на месеца. Съпътстващи дейности са замяната на паваж с асфалт по ул. „Любен Каравелов“ и „Гладстон“ в отсечките между бул. „Васил Априлов“ и „Руски“, където също предстои пълна реконструкция.

Проектът включва и велоалеи. Инж. Иван Тотев подчерта, че трасета за колоездачи се предвиждат при всички нови или обновяващи се булеварди и улици в града, така че с изградените 48 км по транспортния проект, общата им дължина ще надхвърли 60 км. По думите на кандидат-кмета на ГЕРБ в Пловдив за втори мандат, на 20 октомври предстои да стартира изпълнението на друг много важен за Община Пловдив проект – пълната реконструкцията на „Коматевско шосе“.

На старта на „Васил Априлов“ присъстваха народните представители от ПП ГЕРБ инж. Атанас Ташков и Петър Петров, кандидатите на партията за кметове на район „Централен“ и „Южен“ Георги Стаменов и Кирил Велчев, както и кандидатът за общински съветник от партийната листа Александър Радев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.