Обвиниха общински кмет в безстопанственост

Окръжна прокуратура-Стара Загора внесе обвинителен акт срещу кмета на община Николаево - Косьо Косев (БСП) и срещу Кольо Байков - главен специалист "Строителство и програми по заетостта" в общината за умишлена безстопанственост. На Байков е повдигнато обвинение и за документно престъпление.

Кметът е обвинен, че през първият си мандат в периода 30 април до 14 май 2009 г. в град Николаево не е упражнил достатъчен контрол върху работата на Байков, на който е било възложено да извършва инвеститорски контрол при възстановяване и укрепване на пътя между Николаево и село Паничерево по изпълнение на договор за строителство, сключен между община Николаево и "Мона Лиза Груп" ЕООД - Велико Търново.

Във връзка с този договор от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет на общината са били отпуснати бюджетни целеви средства в размер на 138 428 лева. Обвинението обаче смята, че строително-монтажни дейности на стойност 122 104 лева не са били изпълнени, но са били заплатени от общината, а Байков дори е издал акт 16 на обекта за влизане в експлоатация.

Косьо Косев е кандидат от БСП за трети мандат на община Николаево, той не бе открит за коментар, но стана ясно, че точно вчера е починала майка му. От партийната централа на социалистите в област Стара Загора коментираха, че е твърде съмнително, че обвинението се внася в съда сега в навечерието на кампанията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони