На 19 февруари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 19.02.2020

Двама са под наблюдение за симптоми на коронавирус във Велико Търново

„Ковид-19“ най-опасен за възрастни и болни Изводите са от мащабно проучване на над 44 000 случая

Евродепутатът Ангел Джамбазки, пред “Труд”: „Да, България“ са в съюз с крайнолеви срещу България

Ретроградният Меркурий вади недостатъците на политиците

Купуваш винетка, за да отидеш на работа Шосетата до Банкя, Бистрица, Панчарево и Железница са с такса

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 февруари 2020

Засякоха контейнер с радиоактивен товар във Варна

Катастрофира кола на съдебната власт с Ветко и Маринела Арабаджиеви

Депутат напира за поста на Меркел Норберт Рьотген влиза в битката за лидер на ХДС

Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Спипаният с подкуп на живо катаджия Сашо Тръпков се сдоби с обвинение

Катаджията Сашо Тръпков, който през декември миналата година беше заснет да взема подкуп от спрени за проверка шофьори, вече има повдигнати обвинения, съобщиха от прокуратурата пред bTV.

Любителският видеоклип беше сниман от младеж с телефон, а после изпратен като сигнал в тв канала. След като скандалът избухна, заснетият полицай опита да подаде молба за пенсиониране, при това със задна дата.

Почти година по-късно Тръпков получи обвинение по два пункта – за подкуп и за удостоверяване на неверни обстоятелства с официален документ.

В рамките на един ден – на 13 ноември 2014 г. – обвиняемият два пъти е поискал и получил парична облага, която не му се следва, за да не извърши действие по служба – да състави акт за установяване на административно нарушение.

В първия случай Тръпков е спрял за проверка шофьор, от когото е поискал и получил от 20 лв., за да не му състави акт за извършени две нарушения на правилата за движение по пътищата – управление на автомобил без поставен предпазен колан и отнемане предимството на друг участник в движението.

Във втория случай обвиняемият поискал и получил сумата от 10 лв., за да не състави акт или да не напише фиш на друг шофьор, който е управлявал автомобил без поставен предпазен колан.

И двете извършени проверки не са обявени от обвиняемия Тръпков по радиоефир.

По второто обвинение Тръпков ще отговаря за това, че в същия ден – 13 ноември 2014 г. – е изготвил официален документ – известие за глоба с фиш, в който вписал обстоятелство, неотговарящо на действително установеното.

Вместо да санкционира шофьор, който е говорил по мобилен телефон, докато карал, Тръпков вписал в документа, че нарушителят – но като на пешеходец – е осъществил нарушение – неправилно пресичане на пътното платно. По този начин вместо на нарушителя да бъде наложена глоба в размер на 50 лв., била наложена по-ниска – 20 лв.

В хода на досъдебното производство са разпитани 22 свидетели и са извършени множество процесуално-следствени действия, допълват от прокуратурата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.