Руското разузнаване: Не сме искали освобождаването на Божков

РИОСВ – Пловдив даде 1 месец на общините да почистят речните корита от боклуци

Иззеха 750 000 къса контрабандни цигари в Плевен

Над 1 кг хероин и боеприпаси откриха в Пловдивско, арестувани са мъж и жена

Преслава пропя на турски (ВИДЕО)

Отложиха делото за мярката на Миню Стайков, бил в болница

Новата Конституция на Русия може да забрани на министрите да имат банкови сметки в чужбина

Осъдиха бракониер, помлял с камъни кола на ловен шеф

Диляна Попова знае как да съблазнява (СНИМКА)

Дилър бяга с мръсна газ, спипаха го Полицейско куче надушило дрогата

Един загинал при масова стрелба в търговски център в Банкок

Пиян шофьор помете каруца, трима са в болница

Съветниците от Банско ще даряват лични пари за нуждаещи се на всяка сесия

Откриха над 6 тона месо с изтекъл срок на годност в Плевен

Карлос Гон: Планирах бягството си сам, беше рисковано Японското общество е справедливо, но системата представя фактите изкривено, заяви бившият шеф на "Нисан"

Изключват от училище за неприлична снимка във Фейсбук

Неприлична снимка или клипче със съученик или с учител, качени във Фейсбук, се наказват с изключване от училище, съобщава „Монитор“.

Онлайн поведението на децата присъства във все повече училищните правилници, като в някои школа мерките за опазване достойнството на ученици и педагози са строги и безкомпромисни.

Така например в 51-во СОУ „Елисавета Багряна“ има вече двама ученици, които са били изключени заради крайно неприличното си поведение във Фейсбук, накърняващо достойнството на ученичка и преподавателка. Миналата година момче направило колаж на една своя съученичка, като сложило лицето й върху голо чуждо тяло, след което качило снимката във Фейсбук, разказва директорът на 51-во СОУ Асен Александров.

В правилника на 20-о СОУ също е записано, че ученикът няма право да публикува в електронните медии снимки и информация за съученици и учители без тяхното разрешение, както и снимки и информация за себе си без разрешението на родителите си.

В училищните правилници масово са записани и дейности в полза на училището. За провинилите се ученици са предвидени наказания като чистене на чинове и стени, боядисване на пейки, ринене на сняг, обиране на шумата от двора, подреждане на книгите в библиотеката, помагане в учебния процес на по-малките деца в занималнята и др. Подобни наказания се прилагат например, ако ученик е бил хванат да пуши или си е позволил три пъти да ползва GSM по време на час.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.