Условна присъда за бивша кметица, блъснала дядо на пешеходна пътека

Бившата кметица на село Патриарх Евтимиево и настояща общинарка в Асеновград получи присъда от 4 месеца затвор с 3 години изпитателен срок. Решението на съда е заради инцидента от 20 август миналата година. Тогава Елена Трифонова блъсна 80-годишен дядо на пешеходна пътека в града и му причини средна телесна повреда. Старецът се отърва със счупен крак, съобщава marica.bg.

50-годишната Трифонова шофирала фамилна мазда, видяла дядото, но така и не успяла да спре навреме. След случилото се тя се оправдавала, че дядото се държал неадекватно и очевидно бил пийнал. Конфузът обаче станал по-голям, когато минути по-късно дрегерът на КАТ отчел, че подпийнал бил не дядото, а самата шофьорка. Уредът заковал на 1,05 промила. Тогава Трифонова обяснила, че пиела лекарства заради възрастта си и вероятно това е наподобявало ефекта на алкохол. Съдът приел, че деянието е допуснато по несъобразителност, но грубото нарушение на закона било факт - Трифонова е шофирала пияна и не спряла на зебра.

След случилото се Елена прекратила работата си като кмет на Патриарх Евтимиево. В момента е на служба в общинска администрация, дирекция "Правно нормиране" и е експерт по качеството. Нейни колеги твърдят, че е добър служител и съжалява за случилото се. Пострадалият дядо няма присъдени неимуществени вреди, но Елена ще трябва да плати 250 лева съдебни разходи. Решението не подлежи на обжалване, тъй като е споразумение между прокуратурата и подсъдимата, сключено пред съдия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони