Задържаха престъпно трио измамило баба с 2000 лева

Криминалисти от Велико Търново и Горна Оряховица са задържали престъпно трио, което "ужилило" старица с 2000 лв. В ареста са двама мъже и жена от железничарския град.

Злодеянието било извършено на 5 октомври във Велико Търново. Същия ден телефонните измамници се обадили на 82-годишната жена и я заблудили по схемата "колетна пратка". Бабата се доверила и предала на "куриер" 2000 лв.

Малко след получаване на сумата "мулето" беше спипано от полицаи от болярския град. При разследване съвместно с горнооряховските блюстители на реда било установено, че съпричастен към извършеното престъпление е 43-годишния Е. В., който е известен на полицията и е осъждан. Горнооряховецът се оказал с 13 криминалистически и съдебни регистрации за идентични престъпления. Съучастници са му 38-годишният криминално проявен Д. З. и 19-годишната С. А., неизвестна до момента на полицията.

Тримата горнооряховци са задържани за 24 часа. Привлечени са като обвиняеми. На Д. З. и С. А. е наложена мярка за неотклонение "подписка", а Е. В. е задържан за срок до 72 часа. Парите, които взели от старицата са намерени и иззети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони