Красен Кралев: Напълно сме готови с организацията на Европейското първенство по волейбол

В навечерието на Европейското първенство по волейбол министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви, че страната ни е напълно готова да посрещне едни от най-престижните форуми за годината.

„Напълно сме готови с организацията и с подготовката на Европейското първенство по волейбол, за което искам да благодаря на г-н Данчо Лазаров, на цялата федерация и на всички хора, които не са публично обявени пред вас, но положиха огромни усилия. Двете зали – ДКС във Варна и „Арена Армеец” – София, са в готовност за такъв важен форум, посочи Красен Кралев. - За нас е изключително важно за пореден път да покажем, че сме домакини на много високо ниво.

Нееднократно сме казвали, че голямата ни цел като организатори е да съумеем да получим шанс да организираме световното първенство през 2018 г. заедно с Италия.”

Министърът подчерта, че държавата ще продължи да помага на волейбола у нас, защото това е най-успешният роден колективен спорт, превърнал се в социален феномен, който изключително много вълнува българската нация. Затова Кралев призова всички почитатели на волейболната игра да подкрепят националите като гледат на живо мачовете в София.

„Искам да призова феновете да напълнят зала „Арена Армеец” през следващите дни, за да може наистина да отвърнем на волейболистите със същата грижа, с която и те се отнасят към нацията, за тяхното старание, мъжественост и отговорност, с която те подхождат към всички срещи до момента”, завърши Кралев.

„Радващо е, че България отново е домакин на Европейско първенство, но още по-радващо би било, ако наистина нашият отбор постигне един добър резултат. Подкрепата на публиката е много важен аргумент. Нашето конкурентно предимство ще получи един приоритет, благодарение на това, че играем у дома, играем пред  собствената си публика. Моето пожелание към отбора е преди всичко да покажат майсторството, което владеят, което са доказали през годините, и вярвам, че резултатите ще дойдат“, заяви президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров.

Националният селекционер Пламен Константинов изказа специална благодарност към министър Кралев за подкрепата както при организирането на „Евроволей 2015”, така и за цялостната подготовка на отбора.

„Ние ще се постараем да оползотворим тези усилия и да донесем един добър резултат. Не мога да обещая, знам, че в спорта всичко е възможно, но имаме добри шансове да направим едно силно класиране пред родна публика”, обобщи Пламен Константинов.

Министър Кралев се срещна с целия национален отбор и връчи на играчите по един трибагреник, който да ги мотивира за победи. Европейското първенство по волейбол ще се проведе от 9 до 18 октомври в България и Италия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт