На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

Младежите от БСП: Г-н президент, ето Ви пояс, спасете образованието

Младежи от БСП се събраха днес пред сградата на президентството на протест срещу окончателно приетия нов закон за предучилищното и училищното образование. Te изпратиха в плик спасителен пояс до държавния глава Росен Плевнелиев с призив да спаси образованието, като наложи вето върху закона. Присъстващите издигнаха и плакати с надписи: „SOS Образование“ и „Образованието не $е продава!“ и кръстиха акцията си „преВзЕТО образование”.

“Искаме достъпно, качествено образование и искаме президентът да наложи вето на един закон, който е безсмислен и ощетява българите”, заяви Ленко Петканин, председател на младежите в София. Младите хора настояват да отпадне възможността частните училища да получават държавна субсидия.

„Искаме президентът да наложи вето и върху възможността за домашно образование, защото това е възможност, която не е точно разписана и не е ясно как точно родители ще могат да обучават децата си”, заяви председателят на Младежкото обединение в БСП Вероника Делибалтова. Тя подчерта, че няма никаква яснота какви са образователните стандарти, кой ще ги пише, не е ясно от закона и какво ще регламентират, както и изобщо как ще се регулират обществени отношения със стандарти, а не със закон.

Според Делибалтова всички тези причини са основателни да бъде наложено вето на този закон и да бъдат запазени добрите традиции в българското образование.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.