Ръководството на СИДП награди най-добрите си горски-стрелци

Уран и Нептун са били донесени в Слънчевата система от друга галактика

Оставиха в ареста девет от задържаните служители на ДАИ – Благоевград

Няма предпоставки за екстрадирането на Желяз Андреев, заяви Сотир Цацаров

Адвокатът на шофьорката от магистрала “‘Тракия”: Предприела е изпреварване, след което споменът й е неясен

Какво да правим с дете, което се буди в 4 ч през нощта

Сърбия трябва да присъства на срещата в София, заяви Вучич

Рибари в Силистра се оплакват от тормоз на румънски граничари

УНИЦЕФ: Едно от всяко седмо дете в света не е ваксинирано

Репортери без граници: Омразата към журналистите, която се засилва в Европа и САЩ, е заплаха за демокрациите България е на 111 място по свобода на печата в света

Евростат: Всеки трети българин живее в сериозен риск от бедност

Тръмп нарече Ким Чен-ун „много отворен“ и „много почтен“ човек

Най-малко 10 загинали при пожар в нелегален нефтен кладенец в Индонезия

Мач на кило кръв и метър кожа

“Левски” без загуба вече 21 години

Жители на кв. „Чолаковци”: Даниел Панов сложи край на 40-годишната ни забрава

Жители на кв. „Чолаковци” във Велико Търново бяха единодушни, че Даниел Панов е сложил край на 40-годишната забрава. На среща с досегашния кмет на старопрестолния град и кандидат на ГЕРБ за втори мандат хората заявиха, че не се подлъгват по сладкодумството и популизма. Пред Даниел Панов великотърновци изразиха удовлетворение, че облагородяването на квартал „Чолаковци” е започнало с новия парк, междублоковите пространства и оформянето на паркоместа. От квартала бяха категорични, че това, което се обещава в публичното пространство от опоненти на ГЕРБ, реално вече се прави от екипа на Панов.

Даниел Панов бе посрещнат по български обичай с домашно приготвена питка и сол. Той припомни на десетките жители на квартала, че видимите резултати тепърва предстоят. Голям проект за благоустрояване, разработен в досегашния кметски мандат на Панов, вече е с гарантирано рамково финансиране за близо три милиона лева по оперативна програма „Региони в растеж”. По него е предвидена пълна реконструкция на улици, тротоари, подмяна на осветлението и реконструкция на пешеходната алея към кв. „Бузлуджа”. По още два проекта се предвижда саниране на СОУ „Владимир Комаров” и на читалището. „Имаме внесена инвестиционна програма и за интегриран градски транспорт, като рамковото финансиране е за 10 милиона лева”, каза още кандидатът за кмет на ГЕРБ.
„Това, което някои ни обещават, Вие вече сте го начертали и проектирали. С вас сме, няма да се отказвате”, обърнаха се към Даниел Панов жителите на квартал „Чолаковци”.

„Няма да обещая нещо, което не мога да изпълня”, отговори досегашният кмет.

Даниел Панов припомни, че заради спрените за година и половина европейски средства по времето на кабинета на Пламен Орешарски се е забавило реализирането на проекта за втори воден цикък. Разработката е с одобрено финансиране, като се чака отварянето на новата оперативна програма за околна среда. По нея се предвижда цялостна подмяна на колектора, който минава покрай квартал „Чолаковци” и отвежда към Южната промишлена зона и пречиствателната станция. Последната също ще бъде основно ремонтирана.

Великотърновците от жилищната зона приеха със задоволство новините, че старопрестолният град вече разполага с приют за бездомни кучета, че старият път към Дебелец ще започне да се изгражда съвсем скоро, както и че в кв. „Чолаковци” също ще има охранителни камери.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.