Жители на кв. „Чолаковци”: Даниел Панов сложи край на 40-годишната ни забрава

Жители на кв. „Чолаковци” във Велико Търново бяха единодушни, че Даниел Панов е сложил край на 40-годишната забрава. На среща с досегашния кмет на старопрестолния град и кандидат на ГЕРБ за втори мандат хората заявиха, че не се подлъгват по сладкодумството и популизма. Пред Даниел Панов великотърновци изразиха удовлетворение, че облагородяването на квартал „Чолаковци” е започнало с новия парк, междублоковите пространства и оформянето на паркоместа. От квартала бяха категорични, че това, което се обещава в публичното пространство от опоненти на ГЕРБ, реално вече се прави от екипа на Панов.

Даниел Панов бе посрещнат по български обичай с домашно приготвена питка и сол. Той припомни на десетките жители на квартала, че видимите резултати тепърва предстоят. Голям проект за благоустрояване, разработен в досегашния кметски мандат на Панов, вече е с гарантирано рамково финансиране за близо три милиона лева по оперативна програма „Региони в растеж”. По него е предвидена пълна реконструкция на улици, тротоари, подмяна на осветлението и реконструкция на пешеходната алея към кв. „Бузлуджа”. По още два проекта се предвижда саниране на СОУ „Владимир Комаров” и на читалището. „Имаме внесена инвестиционна програма и за интегриран градски транспорт, като рамковото финансиране е за 10 милиона лева”, каза още кандидатът за кмет на ГЕРБ.
„Това, което някои ни обещават, Вие вече сте го начертали и проектирали. С вас сме, няма да се отказвате”, обърнаха се към Даниел Панов жителите на квартал „Чолаковци”.

„Няма да обещая нещо, което не мога да изпълня”, отговори досегашният кмет.

Даниел Панов припомни, че заради спрените за година и половина европейски средства по времето на кабинета на Пламен Орешарски се е забавило реализирането на проекта за втори воден цикък. Разработката е с одобрено финансиране, като се чака отварянето на новата оперативна програма за околна среда. По нея се предвижда цялостна подмяна на колектора, който минава покрай квартал „Чолаковци” и отвежда към Южната промишлена зона и пречиствателната станция. Последната също ще бъде основно ремонтирана.

Великотърновците от жилищната зона приеха със задоволство новините, че старопрестолният град вече разполага с приют за бездомни кучета, че старият път към Дебелец ще започне да се изгражда съвсем скоро, както и че в кв. „Чолаковци” също ще има охранителни камери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони