Всеки втори километър от републиканската пътна мрежа е за ремонт

Всеки втори километър от републиканската пътна мрежа е за ремонт. Това обявиха в четвъртък във Велико Търново от ръководството на "Пътни строежи" АД и представители на Агенция "Пътна инфраструктура". Само на територията на Великотърновска област за рехабилитация "плачат" над 400 км трасета.

Само преди дни са стартирали ремонтните дейности на пътя между селата Камен и Драганово, които са на територията на Общините Горна Оряховица и Стражица. Реконструкцията на 20-километровия участък е на стойност 11 328 400 лв и трябва да приключи до началото на декември.

"Този път не е ремонтиран от над 20 г и сега се прави със средства по ОП "Регионално развитие. От общо 17 проекта за страната, единствено този стартира. Това е третият проект, който се реализира в областта по ОП "Регионално развитие" като до сега са рехабилитирани 50 км пътни участъци в региона", обясниха изпълнителните директори на "Пътни строежи-Велико Търново" АД инж. Филип Маринов и инж.Румен Игнатов.

Те уточниха, че въпросните трасета са реконструирани през последните 4 г и в тях са вложени около 35 млн.лв.

Докато трае ремонтът, пътят Камен-Драганово ще е затворен за движение, а трафикът е отклонен по заобиколен маршрут. "Имаме проблем с недобросъвестни шофьори, които не спазват указателните знаци, навлизат в участъка и затрудняват строителните дейности. Освен това има опасност и от инциденти", предупреди областният управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини