Невероятни намаления на цените в разпродажбата на ориенталски килими на бул. Христо Ботев 131

Провеждащата се на бул. Христо Ботев 131 / ъгъла с бул. Сливница в София (срещу Втора градска болница) разпродажба на заложени като обезпечение персийски килими, собственост на изпаднал в несъстоятелност специализиран магазин, ще трябва за съжаление да приключи. Без успех са останали опитите на Ханс-Йоахим Брайер, ръководител на продажбите от „Баварското дружество за складови разпродажби”, което е организатор на акцията, да издейства удължаване на срока на ликвидацията, за да се намалят големите загуби на засегнатото предприятие поради кратките срокове. Той е получил нареждане в близките дни на всяка цена да продаде до последната бройка намиращата се на склад в България най-голяма колекция от ръчно връзвани ориенталски килими.

Отказът за удължаване на срока на разпродажбата е знак за всички почитатели на изисканото обзавеждане: както междувременно и банката в Германия се е убедила, за да бъдат продадени изцяло всички наличности в оставащите дни, е неизбежно тотално намаление на цените.

Конкретно това означава, че без изключение ще бъдат давани драстични намаления от минимум 50%, отчасти дори до 70% в сравнение с експертната оценка на съответния модел!

Колекциите, предоставени за разпродажба на бул. Христо Ботев 131 в София (ъгъла с бул. Сливница, срещу Втора градска болница, паркоместа за посетители до сградата, телефон 02 / 494 93 13), съдържат изключително голям брой ръчно връзвани килими от всички райони на производство – съвременни изделия като „Хериз” или „Фарахан”, класически експонати от Исфахан, Мешед, Керман и др., както и ценни колекционерски модели като антични „Сарук” или копринени „Кум”. Със сигурност ликвидацията ще се проведе отново днес, петък, 9 октомври и утре, събота, 10 октомври, съответно от 10 до 19 ч., в неделя, 11 октомври, от 11 до 18 ч., както и в понеделник, 12 октомври, от 10 до 19 ч. Други срокове ще бъдат допълнително уточнени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини