Горанов: 206 млн. липсват от касата на КТБ след Цветан Василев, има огромна капиталова дупка

Бюджетът за 2016 г. ще бъде внесен в края на октомври, приоритетите ми са инвестиции в човешки капитал, което е образованието и инфраструктура, както и добър баланс между тях. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в НС след негова консултация с депутати от ПФ по темата, предаде БГНЕС.

Насрочени са за следващата седмица втори кръг консултации с всички партии, които подкрепят правителството, първата ще е политико-експертна в МФ, посочи Горанов. Очертават се желания на тези партии да се влагат повече пари в сектора отбрана и сигурност, съобщи министърът, който не смята, че това трябва да е приоритет, но щом политическите сили предлагат това, то ще бъде. За мен е важно да престанем на трупаме дългове и ще предложа ограничаване на дефицита от следващата година до около 2% от БВП, каза той.

Горанов отказа да отговаря на конкретни въпроси, възникнали от последното интервю на бившия собственик на КТБ Цветан Василев. "Това, което той остави, бягайки от България, бяха липсващи 206 млн. в касата на банката и отделно - огромна капиталова дупка в банката, която вече е в несъстоятелност", уточни той. Оттук нататък да си дойде и да си докаже тезите, добави министърът.

За коледните добавки на пенсионерите той заяви, че вече работи за осигуряването на ресурс около 50 млн. лв., за да бъдат повторени индивидуалните размери от Великден

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини