Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Шефът на СЗО: Трябват бързи действия за спиране на епидемията от коронавируса

Кандидатът за кмет от БСП Георги Гергов гневен за безхаберието в пловдивското образование

Още на първата сесия в следващия мандат групата на БСП ще внесе предложение за специално заседание на местния парламент в Пловдив, посветено на образованието. С това се ангажира кандидатът за кмет и водач на листата с №5 Георги Гергов на среща със учителското съсловие в града на тепетата.

Пред гилдията той изтъкна, че образованието е приоритет на социалистите, защото на града и държавата са нужни грамотни и интелигентни хора.

„Вече 25 години във всички бюджети образованието е последна грижа. Стига толкова унижения за българския учител и за българските деца!“ – заяви Гергов. Той сподели защо иска да управлява Пловдив и как смята да задържи младите хора в града. „Имаме университети, професионални училища, но трябва да се подобри качеството на образование, защото бизнесът иска подготвени кадри“ , посочи кандидатът на БСП.

Той разказа на участниците в срещата, че високотехнологични компании биха могли да инвестират в Пловдив и да създадат добре платени работни места. „При мен в ЦУМ работят близо 1200 момичета и момчета под 34 години към три чужди компании, искам това да стане и в нашия град“, заяви Гергов.

„Искам животът ни да стане нормален и това е моята кауза“, добави той. Програмата му за общинското образование предвижда експертна оценка на базата на пловдивските училища, повече капиталови разходи за образователната инфраструктура, равнопоставено отношение към всички учебни заведения, категоричен ангажимент за стимулиране на младите учители, контрол на ученическото хранене.

„Ще намеря начин да увелича приходите, за да има повече пари и да направим образованието качествено“, гарантира гарантира кандидатът на левицата. Той се ангажира и с редица предложения, свързани с възпитанието и сигурността на подрастващите, с включването им в извънучилищни форми на обучение, насърчаването на квалификацията и преквалификацията на учителския кадрови състав. „Можем да успеем, вие сте съсловието, което подготвя бъдещето“ – каза Гергов и посочи, че ще привлече пловдивският експертен потенциал за участие в Съвет по образование, култура и наука към Общината.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.