Играчите на “Арсенал”: Изпращаме Венгер с трофея от Лига Европа (ИНФОГРАФИКА)

На 26 април 2018 да почерпят

Дербито се превърна в Биг Брадър

34 футболни фена са задържани около мача “Левски” – ЦСКА

Москва: Сирия е свалила 46 крилати ракети на САЩ и съюзниците им

Земетресение в района на Вранча

Зоран Заев: Признаваме българския дял от Македония

Рускиня стана хит в сайтовете за запознанства

Бургаските депутати се обединиха за запазване на Югоизточния регион

Рапърът Венци Венц отчаяно иска бебе Популярният изпълнител прави кастинг за ново гадже

Президентът Румен Радев: Политици воюват срещу държавата Ако трябва да контролира министрите, както им заръчал премиерът, Борисов трябвало да промени Конституцията

Български шофьор е задържан във Франция заради мигранти в камиона

Иван Нейков: В България има достатъчно работници, но не ги използваме

Премиерът Бойко Борисов: Намалихме външния дълг с 2,3 млрд. лв. Трети сме в Европа след Естония и Люксембург по нисък борч

Ново зрелищно 2:2 в голямото дерби, но “Левски” е на финал

Форум за триизмерна графика провеждат във ВТУ

Форум за триизмерна графика „VISION 2015” ще се проведе на 10 и 11 октомври във Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Проявата е ежегодна и се провежда от 2004 г.

„Това е първия национален offline форум за тримерна графика в България и Балканския регион и използването и като изразно средство в изкуството, рекламата, мултимедията и филмовата продукция”, обясниха организаторите.

Инициативта има за цел да събере работещите в областта на тримерната графика. Това са професионални художници, компютърни специалисти, преподаватели, студенти, ученици и любители, както и фирми разработчици на софтуерни продукти, презентации на реализирани проекти в различните области на приложение на 3D. Подпомагане реализацията на младите артисти, посредством насърчаване на желанието им за професионална квалификация и израстване също е в проблематиката на VISION.

„През годините провеждането на форума се извършваше с изключителната подкрепа на Великотърновски университен. През 2006 г. проект “Vision” беше подкрепен и от РРЦК “ФабриКата”, респективно от швейцарската културна програма”, споделят от ВТУ.

Резултатите, които се очакват са създаване на мрежа от хора, работещи и творящи в областта на тримерната графика, допринасяне за разбиране за 3D графиката като изразно средство на изкуството, формиране на по-високи художествени критерии, стимул за младите творци за създаване на нови произведения .Присъствието на лектори от различни области на използването на 3D графиката, допринася за прекия обмен на информация, както и контакти между работодателите в съответните области и проявяващите интерес към бъдещата реализация в тях.

„Аналитичните посещения на водещите форуми и учебни заведения в областта на тримерната графика в световен мащаб, осигуряват необходимата информация за тенденциите и развитието в тази област. Това от своя страна дава солидна основа за внедряването на дисциплини свързани с 3D в учебния процес. Проявата е отворена за посещение и е без такса за участие. Всеки, който има интереси свързани с триизмерната графика, може да вземе участие като лектор или наблюдател”, обясниха от ВТУ.

Развитието на идеята предполага към разширяване кръга в посока на представяне на артисти, артистична продукция и произведения на изкуството.Това може да се осъществи като мащабен фестивал на съвременното изкуство, в който основна тема ще бъде триизмерното. Триизмерното като цялостна естетическа платформа за синтез между компютърно генерираната и реална среда, между реално и дигитално моделиран обект.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.