Слави и Ку-ку бенд забиват в O2 Арина в Лондон на 9 юни Най-голямата зала в Европа ще отвори врати за родните музиканти

Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Форум за триизмерна графика провеждат във ВТУ

Форум за триизмерна графика „VISION 2015” ще се проведе на 10 и 11 октомври във Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Проявата е ежегодна и се провежда от 2004 г.

„Това е първия национален offline форум за тримерна графика в България и Балканския регион и използването и като изразно средство в изкуството, рекламата, мултимедията и филмовата продукция”, обясниха организаторите.

Инициативта има за цел да събере работещите в областта на тримерната графика. Това са професионални художници, компютърни специалисти, преподаватели, студенти, ученици и любители, както и фирми разработчици на софтуерни продукти, презентации на реализирани проекти в различните области на приложение на 3D. Подпомагане реализацията на младите артисти, посредством насърчаване на желанието им за професионална квалификация и израстване също е в проблематиката на VISION.

„През годините провеждането на форума се извършваше с изключителната подкрепа на Великотърновски университен. През 2006 г. проект “Vision” беше подкрепен и от РРЦК “ФабриКата”, респективно от швейцарската културна програма”, споделят от ВТУ.

Резултатите, които се очакват са създаване на мрежа от хора, работещи и творящи в областта на тримерната графика, допринасяне за разбиране за 3D графиката като изразно средство на изкуството, формиране на по-високи художествени критерии, стимул за младите творци за създаване на нови произведения .Присъствието на лектори от различни области на използването на 3D графиката, допринася за прекия обмен на информация, както и контакти между работодателите в съответните области и проявяващите интерес към бъдещата реализация в тях.

„Аналитичните посещения на водещите форуми и учебни заведения в областта на тримерната графика в световен мащаб, осигуряват необходимата информация за тенденциите и развитието в тази област. Това от своя страна дава солидна основа за внедряването на дисциплини свързани с 3D в учебния процес. Проявата е отворена за посещение и е без такса за участие. Всеки, който има интереси свързани с триизмерната графика, може да вземе участие като лектор или наблюдател”, обясниха от ВТУ.

Развитието на идеята предполага към разширяване кръга в посока на представяне на артисти, артистична продукция и произведения на изкуството.Това може да се осъществи като мащабен фестивал на съвременното изкуство, в който основна тема ще бъде триизмерното. Триизмерното като цялостна естетическа платформа за синтез между компютърно генерираната и реална среда, между реално и дигитално моделиран обект.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.