На 4 април 2020 да почерпят

Нови занимания за Рибите, Лъвовете могат да получат заем – Дневният хороскоп на Алена

Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

Форум за триизмерна графика провеждат във ВТУ

Форум за триизмерна графика „VISION 2015” ще се проведе на 10 и 11 октомври във Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Проявата е ежегодна и се провежда от 2004 г.

„Това е първия национален offline форум за тримерна графика в България и Балканския регион и използването и като изразно средство в изкуството, рекламата, мултимедията и филмовата продукция”, обясниха организаторите.

Инициативта има за цел да събере работещите в областта на тримерната графика. Това са професионални художници, компютърни специалисти, преподаватели, студенти, ученици и любители, както и фирми разработчици на софтуерни продукти, презентации на реализирани проекти в различните области на приложение на 3D. Подпомагане реализацията на младите артисти, посредством насърчаване на желанието им за професионална квалификация и израстване също е в проблематиката на VISION.

„През годините провеждането на форума се извършваше с изключителната подкрепа на Великотърновски университен. През 2006 г. проект “Vision” беше подкрепен и от РРЦК “ФабриКата”, респективно от швейцарската културна програма”, споделят от ВТУ.

Резултатите, които се очакват са създаване на мрежа от хора, работещи и творящи в областта на тримерната графика, допринасяне за разбиране за 3D графиката като изразно средство на изкуството, формиране на по-високи художествени критерии, стимул за младите творци за създаване на нови произведения .Присъствието на лектори от различни области на използването на 3D графиката, допринася за прекия обмен на информация, както и контакти между работодателите в съответните области и проявяващите интерес към бъдещата реализация в тях.

„Аналитичните посещения на водещите форуми и учебни заведения в областта на тримерната графика в световен мащаб, осигуряват необходимата информация за тенденциите и развитието в тази област. Това от своя страна дава солидна основа за внедряването на дисциплини свързани с 3D в учебния процес. Проявата е отворена за посещение и е без такса за участие. Всеки, който има интереси свързани с триизмерната графика, може да вземе участие като лектор или наблюдател”, обясниха от ВТУ.

Развитието на идеята предполага към разширяване кръга в посока на представяне на артисти, артистична продукция и произведения на изкуството.Това може да се осъществи като мащабен фестивал на съвременното изкуство, в който основна тема ще бъде триизмерното. Триизмерното като цялостна естетическа платформа за синтез между компютърно генерираната и реална среда, между реално и дигитално моделиран обект.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.