ЦРУ: Китай води тиха студена война срещу САЩ

17 души са ранени след торнадо в американския щат Айова

Личните данни на 1,5 млн. души са откраднати от хакери в Сингапур

Доналд Тръмп критикува тези, които го обвиняват, че бил „твърде мил“ с Владимир Путин

26 души са загинали при бомбардировки в Южна Сирия

Мишел Барние отхвърля основни положения от плановете на британското правителство за споразумение след Брекзит

Защо блондинките държат празни бирени бутилки в хладилника си?

Ветеринари ще направят втори опит за вземане на проби от животни в Болярово

БСП ще почете с митинг-поклонение Никола Вапцаров и другарите му

Нападателят от Любек е от ирански произход, но не е терорист Мъжът е отказал да говори пред следователите

Застреляха на улицата личния кардиолог на Джордж Буш-старши (ВИДЕО) Убиецът на д-р Хаускнект успял да избяга

Днес ще преобладава слънчево време

9 от 17 жертви на инцидента с корабче в Мисури са от едно семейство

Труд Уикенд – един вестник за два дни Безгрижна неделя с чаровния 80-страничен брой на вестник "Труд"

На 21 юли 2018 да почерпят

Форум за триизмерна графика провеждат във ВТУ

Форум за триизмерна графика „VISION 2015” ще се проведе на 10 и 11 октомври във Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Проявата е ежегодна и се провежда от 2004 г.

„Това е първия национален offline форум за тримерна графика в България и Балканския регион и използването и като изразно средство в изкуството, рекламата, мултимедията и филмовата продукция”, обясниха организаторите.

Инициативта има за цел да събере работещите в областта на тримерната графика. Това са професионални художници, компютърни специалисти, преподаватели, студенти, ученици и любители, както и фирми разработчици на софтуерни продукти, презентации на реализирани проекти в различните области на приложение на 3D. Подпомагане реализацията на младите артисти, посредством насърчаване на желанието им за професионална квалификация и израстване също е в проблематиката на VISION.

„През годините провеждането на форума се извършваше с изключителната подкрепа на Великотърновски университен. През 2006 г. проект “Vision” беше подкрепен и от РРЦК “ФабриКата”, респективно от швейцарската културна програма”, споделят от ВТУ.

Резултатите, които се очакват са създаване на мрежа от хора, работещи и творящи в областта на тримерната графика, допринасяне за разбиране за 3D графиката като изразно средство на изкуството, формиране на по-високи художествени критерии, стимул за младите творци за създаване на нови произведения .Присъствието на лектори от различни области на използването на 3D графиката, допринася за прекия обмен на информация, както и контакти между работодателите в съответните области и проявяващите интерес към бъдещата реализация в тях.

„Аналитичните посещения на водещите форуми и учебни заведения в областта на тримерната графика в световен мащаб, осигуряват необходимата информация за тенденциите и развитието в тази област. Това от своя страна дава солидна основа за внедряването на дисциплини свързани с 3D в учебния процес. Проявата е отворена за посещение и е без такса за участие. Всеки, който има интереси свързани с триизмерната графика, може да вземе участие като лектор или наблюдател”, обясниха от ВТУ.

Развитието на идеята предполага към разширяване кръга в посока на представяне на артисти, артистична продукция и произведения на изкуството.Това може да се осъществи като мащабен фестивал на съвременното изкуство, в който основна тема ще бъде триизмерното. Триизмерното като цялостна естетическа платформа за синтез между компютърно генерираната и реална среда, между реално и дигитално моделиран обект.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.